۴۰ درصد کره زمین تا سال ۲۰۸۰ آب و هوای جدیدی خواهد داشت
با اینکه الان شاهد سیل، آتش سوزی، خشکسالی و گرمای شدیدتری نسبت به گذشته هستیم، پیش بینی میشه تا آخر این قرن، بیشتر از نصف کره زمین وارد منطقه آب و هوایی جدیدی بشه.
یه نقشه آنلاین جدید به اسم «آب و هوای شهری آینده» بهت این امکان رو میده که ببینی خونهات تو آینده چه آب و هوایی خواهد داشت.
این نقشه از اطلاعات کمیته بین دولتی تغییرات آب و هوایی (IPCC) استفاده میکنه و یه متخصص بوم شناسی فضایی به اسم «متیو فیتزپاتریک» تونسته ۴۰،۵۸۱ نقطه دنیا رو با جاهای دیگه که همین الان آب و هوای شبیه به اون منطقه در سال ۲۰۸۰ رو داره، تطبیق بده.
مثلا، اگه الان بری شمال میسیسیپی، انگار داری آب و هوای نیویورک رو در سال ۲۰۸۰ تجربه میکنی. البته اگه میزان انتشار گازهای گلخانهای پایین باشه، آب و هوای آینده نیویورک خیلی با الانش فرق نمیکنه.
فیتزپاتریک میگه:
«تو ۵۰ سال آینده، شهرهای نیمه کره شمالی خیلی شبیه به شهرهای جنوبی میشن. همه چی از نظر آب و هوایی داره به سمت خط استوا حرکت میکنه.»
تحقیقات انجام شده تو سال ۲۰۱۵ نشون میده که تا سال ۲۰۱۰، تقریبا ۶ درصد از خشکیهای زمین نسبت به سال ۱۹۵۰، گرمتر و خشکتر شدن. بیشترین تغییرات تا حالا تو آمریکای شمالی، اروپا و اقیانوسیه اتفاق افتاده.
نقشه جدید نشون میده که اگه همین روند ادامه پیدا کنه، دنیا تا سال ۲۰۸۰ چه شکلی میشه و اگه بتونیم جلوی این قضیه رو بگیریم، چه اتفاقی میافته.
واشنگتن دیسی با گرم شدن احتمالی ۶ درجهای، قراره شبیه به شمال لوییزیانا بشه.
فیتزپاتریک هشدار میده:
«هر چی به خط استوا نزدیکتر میشیم، جای کمتری برای آب و هوای خوب تو جاهایی مثل آمریکای مرکزی، جنوب فلوریدا و شمال آفریقا باقی میمونه. هیچ جای دنیا تو آینده شبیه به این مناطق نخواهد بود.»
حدود ۴۰ درصد از جمعیت دنیا که میشه بیشتر از ۳.۳ میلیارد نفر، تو این مناطق استوایی زندگی میکنن که دارن به سمت آب و هوایی شدیدتر از هر جای دیگه دنیا حرکت میکنن. بعضی از محققان نگران این هستن که بعضی از مناطق گرمسیری دیگه قابل سکونت نباشه چون بدن ما یه حدی از گرما و رطوبت رو تحمل میکنه.
همین الان هم شاهد مرگ و میر آدمها هستیم.
با رسیدن دما به بالاتر از حد انتظار تو سال گذشته و نبود هیچ نشونهای از اینکه دولتها و صنایع دارن جلوی انتشار سوختهای فسیلی رو بگیرن، به احتمال زیاد با سناریوهای بدتر تو این نقشه روبرو خواهیم شد.
فیتزپاتریک میگه: «امیدوارم این نقشه به بحث در مورد تغییرات آب و هوایی کمک کنه و باعث بشه مردم بهتر بتونن بزرگی این تاثیر رو درک کنن و بفهمند چرا دانشمندان انقدر نگران هستن.»