یک مطالعه پیشگامانه منتشر شده در مجله تحقیقات بالینی از تاثیر عفونت های شدید کووید-۱۹ پرده برداری کرده است: کاهش احتمالی اندازه تومور. این یافته غیرمنتظره، بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی موش ها، راه های جدیدی را برای درمان سرطان باز می کند و تأثیر متقابل پیچیده بین سیستم ایمنی و سلول های سرطانی را روشن می کند.
داده های حمایت کننده از نقش سیستم ایمنی در سرطان قانع کننده است، و داروهای متعددی سیستم ایمنی را هدف قرار می دهند و آن را به نقطه کانونی تحقیقات من تبدیل می کند. این مطالعه به طور خاص بر روی نوعی از گلبول های سفید خون به نام مونوسیت متمرکز شد. این سلول های ایمنی نقش مهمی در دفاع از بدن در برابر عفونت ها و سایر تهدیدات دارند. با این حال، در بیماران سرطانی، مونوسیتها گاهی توسط سلولهای تومور ربوده میشوند و به سلولهای محرک سرطان تبدیل میشوند که از تومور در برابر سیستم ایمنی محافظت میکنند.
به طور جالبی، محققان کشف کردند که عفونت های شدید کووید-۱۹ بدن را وادار می کند تا نوع منحصر به فرد مونوسیت با خواص ضد سرطانی قوی تولید کند. این مونوسیت های القا شده، در حالی که در درجه اول برای هدف قرار دادن ویروس آموزش دیده اند، توانایی مبارزه با سلول های سرطانی را نیز حفظ می کنند.
برای درک اینکه چگونه این اتفاق می افتد، باید مواد ژنتیکی ویروسی را که باعث کووید-۱۹ می شود بررسی کنیم. محققان دریافتند که این مونوسیت های القا شده دارای گیرنده خاصی هستند که محکم به یک توالی خاص از RNA COVID-19 متصل می شود. آنکیت بهارات، دانشمندی از دانشگاه نورث وسترن در شیکاگو، این رابطه را به یک قفل و کلید تشبیه کرد: اگر مونوسیت یک قفل و RNA COVID-19 یک کلید است.
اعتبار سنجی تاثیر عفونت های شدید کووید-۱۹
برای آزمایش فرضیه خود، تیم تحقیقاتی آزمایشاتی را بر روی موش های مبتلا به سرطان های پیشرفته (مرحله ۴) ملانوم، ریه، سینه و روده بزرگ انجام دادند. آنها دارویی را به موش ها تجویز کردند که پاسخ ایمنی به عفونت شدید کووید-۱۹ را تقلید می کرد و تولید این مونوسیت های تخصصی را تحریک می کرد. نتایج قابل توجه بود: تومورهای موش در هر چهار نوع سرطان مورد مطالعه شروع به کوچک شدن کردند.
برخلاف مونوسیتهای معمولی که میتوانند توسط تومورها به سلولهای محافظ تبدیل شوند، این مونوسیتهای القایی خواص ضد سرطانی خود را حفظ کردند. آنها توانستند به محل تومور مهاجرت کنند شاهکاری که اکثر سلول های ایمنی نمی توانند انجام دهند و پس از ورود، سلول های کشنده طبیعی را فعال کنند. این سلولهای کشنده سپس به سلولهای سرطانی حمله کردند که منجر به کوچک شدن تومور شد.
این مکانیسم بهویژه هیجانانگیز است زیرا رویکرد جدیدی را برای درمان سرطان ارائه میدهد که بر سلولهای T که تمرکز بسیاری از درمانهای ایمنی فعلی هستند، متکی نیست. در حالی که ایمونوتراپی امیدوارکننده بوده است، اما تنها در حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد موارد موثر است، اغلب زمانی که بدن نتواند سلول های T عملکردی کافی تولید کند، با شکست مواجه می شود. در واقع، اعتقاد بر این است که اتکا به ایمنی سلول T یکی از محدودیتهای اصلی رویکردهای ایمنی درمانی فعلی است.
در مقابل، این مکانیسم جدید راهی برای کشتن انتخابی تومورها مستقل از سلولهای T فراهم میکند و به طور بالقوه راهحلی را برای بیمارانی که به ایمونوتراپی سنتی پاسخ نمیدهند، ارائه میکند.
مفاهیم و جهت گیری های آینده
در حالی که این مطالعه بر روی موش ها انجام شد، آزمایشات بالینی برای تعیین اینکه آیا همان اثر در انسان رخ می دهد یا خیر، ضروری است. علاوه بر این، ممکن است جنبههایی از این مکانیسم در انسان و علیه سایر انواع سرطان کار کند، زیرا مسیر مشترکی را که بیشتر سرطانها برای انتشار در سراسر بدن از آن استفاده میکنند، مختل میکند.
اگرچه بعید است واکسنهای کووید-۱۹ این مکانیسم را القا کنند (زیرا از توالی RNA کامل ویروس استفاده نمیکنند)، این تحقیق فرصتهایی را برای تولید داروها و واکسنهایی باز میکند که میتوانند تولید این مونوسیتهای ضد سرطان را تحریک کنند.
این کشف فراتر از کووید-۱۹ و سرطان است. این نشان می دهد که چگونه سیستم ایمنی ما می تواند توسط یک نوع تهدید “آموزش داده شود” تا در برابر تهدید دیگر موثرتر شود. این مفهوم که به عنوان “ایمنی آموزش دیده” شناخته می شود، یک حوزه تحقیقاتی هیجان انگیز است که می تواند به رویکردهای جدیدی برای درمان طیف گسترده ای از بیماری ها منجر شود.
بسیار مهم است که تاکید شود این یعنی مردم باید به دنبال عفونت کووید-۱۹ به عنوان راهی برای مبارزه با سرطان باشند. کووید-۱۹ شدید میتواند تهدید کننده زندگی باشد و عواقب سلامتی طولانی مدتی داشته باشد. در عوض، این تحقیق بینشهای ارزشمندی را ارائه میکند که میتواند به توسعه درمانهای ایمنتر و هدفمندتر در آینده منجر شود.
همانطور که ما همچنان با پیامدهای همه گیری کووید-۱۹، مانند عفونتهای جدید و طولانی مدت دست و پنجه نرم میکنیم، مطالعاتی مانند این اهمیت تحقیقات علمی پایه را به ما یادآوری میکند. حتی در مواجهه با یک بحران جهانی بهداشت، محققان در حال یافتن راههایی برای تعمیق درک ما از زیستشناسی و بیماریهای انسانی هستند.
این نه تنها به ما در مبارزه با تهدید فوری کووید-۱۹ کمک میکند، بلکه راه را برای پیشرفت در درمان سایر بیماریهای جدی مانند سرطان هموار میکند. در حالی که هنوز کار زیادی باید انجام شود تا این یافتهها بتوانند به درمان برای بیماران انسانی تبدیل شوند، این مطالعه گامی هیجان انگیز به جلو در درک ما از رابطه پیچیده بین ویروسها، سیستم ایمنی و سرطان است. این امید را برای رویکردهای درمانی جدید ارائه میکند و راههای اغلب غیر منتظرهای را که اکتشافات علمی میتوانند به پیشرفتهای پزشکی منجر شوند، برجسته میکند.
__ تکنو دات مرجع اخبار تکنولوژی __