چرا می خندیم؟ نقش خنده در ایجاد روابط اجتماعی از دوستان تا غریبهها
خنده یک راه برای انتقال اطلاعات به دیگران است. وقتی میخندیم، به دیگران نشان میدهیم که در حال شوخی و بازی هستیم و هیچ خطری از جانب ما نیست. این کار به ایجاد و حفظ روابط اجتماعی کمک میکند. خنده معمولاً به صورت خودکار و مسری است، یعنی وقتی یک نفر در جمعی میخندد، دیگران هم بدون اینکه بخواهند، شروع به خندیدن میکنند. صدای خنده به قدری بلند است که حتی افرادی که در جمع نیستند هم میتوانند رابطه بین خندانها را بفهمند. دکتر گرگ برایانت از دانشگاه کالیفرنیا لسآنجلس تحقیقاتی انجام داده که نشان میدهد افراد در فرهنگهای مختلف تنها با شنیدن یک ثانیه از صدای خنده میتوانند تشخیص دهند که آیا خندانها دوستان هستند یا غریبه.
زبان اول به وجود آمده یا خنده؟
بیشتر دانشمندان باور دارند که زبان چند صد هزار سال پیش به وجود آمده، ولی خنده خیلی زودتر از آن وجود داشته است. در سال ۲۰۰۹، دکتر مارینا داویلا-راس از دانشگاه پورتسموث صدای بچه میمونها را هنگام قلقلک ضبط کرد. او با بررسی این صداها فهمید که خنده میمونهای بزرگ شبیه به خنده انسانهاست و این شباهت بیشتر در شامپانزهها و بونوبوها، که خویشاوندان نزدیک ما هستند، دیده میشود. این نشان میدهد که خنده میلیونها سال پیش و از یک نیاکان مشترک پستانداران به وجود آمده است، یعنی خیلی قبل از اینکه زبان به وجود بیاید.
چرا قلقلک باعث خنده میشود؟
خنده معمولاً با خوشی و لذت همراه است، اما برای بسیاری از افراد قلقلک با کمی ناراحتی و درد همراه است. بنابراین خندیدن هنگام قلقلک شدن کمی عجیب به نظر میرسد، مخصوصاً وقتی بدانیم که قلقلک در گذشته به عنوان یک نوع شکنجه استفاده میشده است. پروفسور سوفی اسکات، عصبشناس از دانشگاه کالج لندن، معتقد است که خنده در هنگام قلقلک به عنوان راهی برای ارتباط اجتماعی در پستانداران تکامل یافته است. این واکنش به والدین کمک میکند تا با بچههایشان ارتباط برقرار کنند و بچهها هم میتوانند با هم بازی کنند و بدون آسیب دیدن با هم رقابت کنند. علاوه بر میمونها، موشها هم هنگام قلقلک کردن صدای خاصی از خود تولید میکنند که بیشتر در موشهای جوان شنیده میشود.
__ تکنو دات مرجع اخبار تکنولوژی __