۱۳ تا از مهمترین قدم های مایکروسافت آفیس که دنیای کار ما رو تغییر دادن: سفری در گذر زمان با مایکروسافت آفیس
یادمون هست که چطور با زحمت یه عالمه کاغذ و خودکار دنبال خودمون میکشیدیم تا یه چیزی بنویسیم؟ یا حتی بدتر، مجبور بودیم ساعتها صبر کنیم تا نوبتمون برسه پشت کامپیوتر و با یه برنامه ساده یه نامه تایپ کنیم؟ خدا رو شکر که دیگه اون روزا تموم شده! مایکروسافت آفیس با گذر زمان، یه عالمه ابزار بهمون داده که کارمون رو خیلی راحتتر کرده.
بیاین یه سفر توی تاریخ بریم و ببینیم چطور آفیس توی این سالها پیشرفت کرده:
۱۹۹۰ تا ۱۹۹۱: مایکروسافت آفیس برای ویندوز عرضه میشه
۱۹۹۷: هاتمیل توسط مایکروسافت خریداری میشه
۲۰۰۳: OneNote به جمع اضافه میشه
۲۰۰۷: روبان به صحنه میاد
۲۰۱۳: دفتر توی جیب شما!
تصور کنید سال ۲۰۱۳ است. ۲۳ سال از اولین بار که با آفیس آشنا شدیم میگذرد. حالا مایکروسافت یه غافلگیری بزرگ داره: Word، Excel، PowerPoint، OneNote، Outlook، Publisher و Access توی یه بستهی آنلاین به اسم دفتر ۳۶۵ برای همه، چه توی خونه و چه سر کار، قابل دسترس میشه. اینجوری دیگه فرقی نمیکرد کجا باشی، همیشه به تمام برنامههای آفیس توی فضای ابری دسترسی داشتی. به علاوه، ۲۰ گیگابایت فضای ذخیرهسازی SkyDrive (که بعداً به OneDrive تغییر نام داد) هم بهت داده میشد تا خیالت از بابت اسناد و فایلهات راحت باشه.
۲۰۱۴: برنامه اینسایدر: یه فرصت هیجانانگیز!
مایکروسافت یه برنامه جدید به اسم Windows Insider راه اندازی کرد تا به کاربرانش اجازه بده قبل از انتشار عمومی، ویندوز ۱۰ رو امتحان کنن و نظراتشون رو بگن. ۷ سال بعد، این برنامه به Microsoft 365 Insider هم گسترش پیدا کرد تا مشترکین آفیس ۳۶۵ هم بتونن جدیدترین امکانات و قابلیتهای آفیس رو زودتر از همه تجربه کنن و به مایکروسافت در بهبود اونها کمک کنن.
OneDrive بزرگتر میشه!
سال ۲۰۱۴، مایکروسافت خداحافظی رو به SkyDrive گفت و OneDrive رو به عنوان تنها راه حل ذخیرهسازی ابری خودش معرفی کرد. اون موقع ۷ سال از تولد ذخیرهسازی ابری مایکروسافت میگذشت، ولی دسترسی بهش توی همه جای دنیا یکسان نبود. به مشترکین آفیس ۳۶۵، ۱ ترابایت فضای ذخیرهسازی داده میشد (در حالی که به غیرمشترکین فقط ۱۵ گیگابایت داده میشد). بعداً توی همون سال، این فضا به نامحدود افزایش پیدا کرد، ولی دوباره در اواخر سال ۲۰۱۵ به ۱ ترابایت برگشت.
۲۰۱۵: ویرایش گروهی بالاخره به ورد و پاورپوینت اومد!
سال ۲۰۱۵، ۹ سال از رقابت مایکروسافت با مجموعه برنامههای گوگل میگذشت. Google Sheets، Slides و Docs به طور کامل آنلاین بودن و این یه مزیت بزرگ محسوب میشد، چون چند نفر میتونستن همزمان روی یه فایل کار کنن. مایکروسافت که نمیخواست از رقیب عقب بمونه، بالاخره امکان دسترسی و ویرایش همزمان یه فایل Word یا PowerPoint رو برای چندین نفر فراهم کرد. با این حال، هنوز هم خیلیها معتقدن که مایکروسافت هرگز نتونسته به سطح همکاری گوگل برسه.
۲۰۱۸: امنیت بیشتر، خیال راحتتر!
با ظهور ارزهای دیجیتال مثل بیتکوین توی سال ۲۰۰۹، یه خطر جدید هم به وجود اومد: باجافزارها. مهاجمان سایبری میتونستن به صورت ناشناس باجگیری کنن و کاربران ذخیرهسازی ابری در معرض خطر مسدود شدن دسترسی به فایلهاشون قرار داشتن. مایکروسافت در پاسخ به این مشکل، یه نرمافزار شناسایی باجافزار به OneDrive اضافه کرد تا در صورت حمله به فایلهاتون بهتون خبر بده و بهتون کمک کنه تا اونها رو بازیابی کنید. اولین تشخیص و بازیابی برای همه رایگان بود، ولی برای محافظت دائمی از دادههاتون باید اشتراک میخریدید.
سال ۲۰۲۰: مایکروسافت یه غول جدید معرفی کرد به اسم مایکروسافت ۳۶۵
هدف این غول چی بود؟ طبق گفته خودشون، میخواست به کمک برنامه های آفیس جدید، سرویس های ابری باهوش و امنیت فوق العاده، به افراد و کسب و کارها کمک کنه. یه جورایی یه خداحافظی با اسم قدیمی “آفیس” بود و یه استقبال از دنیای ابر و هوش مصنوعی. راستی، شاید هم یه جواب بود به رقیب اصلیشون، گوگل سوئیت!
سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱: دورهمی ها و فرم ها رفتن تو جیب همه!
شاید به خاطر قرنطینه و دورکاری بود که مایکروسافت تصمیم گرفت دو تا برنامه ی “تیمز” و “فرم ها” رو که قبلا فقط برای کار شرکت ها بودن، برای همه مردم هم بذاره. تا آخر سال ۲۰۲۳، تیمز ۳۲۰ میلیون کاربر ماهانه داشت، یعنی کلی آدم دورهم جمع شده بودن آنلاین!
سال ۲۰۲۲: مدافع مایکروسافت اومد تو میدون!
قبلا یه برنامه ای بود به اسم “مرکز امنیتی ویندوز دیفندر” که از کامپیوتر شما محافظت میکرد. یه آنتی ویروس هم داشت به اسم “Microsoft Defender” که نمیذاشت ویروس و باج افزار بهتون دست پیدا کنه. سال ۲۰۲۲ مایکروسافت اسم این برنامه رو عوض کرد و گذاشت “Microsoft Defender”. یه جورایی تمرکزش رو روی امنیت خونه ها گذاشت و یه سری آپدیت هم بهش داد. حالا میتونست بهتون نکات امنیتی آنلاین بده، یهو بهتون هشدار بده که خطری داره نزدیک میشه، و یه جای مرکزی هم داشت که میتونستید همه ی تهدیدها رو ببینید.
سال ۲۰۲۳: ایمیل جدید و یه دستیار باهوش!
اوتلوک یه لباس جدید پوشید و اومد تو ویندوز. یه طرح ساده تر و مینیمالیستی داشت، تنظیماتش راحت تر شده بود، میتونستید راحت تر بین برنامه های مختلف مایکروسافت باهاش کار کنید و کلی گزینه ی دیگه هم برای مدیریت ایمیل هاتون داشت. انگار مایکروسافت میخواست با این کار دوباره سلطنت ایمیل ها رو به دست بگیره. یه جورایی هم رقیب سرسخت جیمیل، یاهو و بقیه شده بود.
راستی یادتون هست دستیار آفیس و اون کلیپ دوست داشتنی رو؟ یه گیره کاغذ که همیشه آماده کمک بود. سال ۲۰۲۳ مایکروسافت یه دستیار باهوش تر به اسم Copilot معرفی کرد. این دستیار باهوش تو برنامه های مایکروسافت ۳۶۵ و ویندوز ۱۱ کار میکرد و میتونست بهتون کمک کنه تا اطلاعات رو پیدا کنید، متن بنویسید، ایمیل و سند حرفه ای آماده کنید و خلاصه کلی کار دیگه انجام بدید.
چی تو آینده در انتظارمونه؟
با توجه به این که مایکروسافت اسم آفیس رو عوض کرد و گذاشت مایکروسافت ۳۶۵، به نظر میاد که برنامه های خیلی زیادی برای آینده داره. تمرکز اصلیش هم روی ابر و هوش مصنوعیه. صدها آپدیت جدید در حال کاره و هر روز یه چیز جدید به این غول اضافه میشه. پس به جای یه تغییر بزرگ، باید منتظر آپدیت های مداوم و امکانات جدید تو مایکروسافت ۳۶۵ باشیم. راستی، هوش مصنوعی Copilot هم که دیگه میدونید، قراره حسابی تو این آپدیت ها نقش داشته باشه.
__ تکنو دات مرجع اخبار تکنولوژی __