یه لکه خورشیدی خیلی فعال دوباره داره میاد سراغمون! چی در انتظاره؟
همون لکه خورشیدی که باعث شفق های قطبی فوقالعاده زیبا اوایل ماه می شده بود، برگشته و دوباره داره حسابی جنجال به پا میکنه.
این لکه خورشیدی که اسمش AR 3664 هست، مسئول چند تا از قویترین فوران های خورشیدی تو این دوره بود. اواسط ماه می، یه چرخشی کرد و از دید ما غایب شد، ولی دوباره برگشته و این بار یه اسم جدید هم داره: AR 3697.
همون موقع که داشت برمیگشت، یه فوران X 2.8 از خودش بیرون داد و تا الان هم ۴ تا فوران دیگه X داشته.
با این حال، به نظر نمیرسه این فورانها مثل اوایل ماه می، طوفان خورشیدی به پا کنن. تا الان هیچ گزارشی از CME (انفجار تاج خورشیدی) که باعث شفق قطبی میشه، نیومده.
اما این به این معنی نیست که AR 3697 تموم شده. هر روز فورانهای ضعیفتر میکنه. ۲ ژوئن دو تا فوران M و ۱۰ تا فوران C داشت. شاید تاثیر این فورانها هم زیاد نباشه، ولی طبق گفته Spaceweatherlive، احتمال فورانهای X دیگه ۳۰% هست.
الان این لکه خورشیدی دقیقا وسط قرص خورشید قرار گرفته، یعنی هر فورانش مستقیم به سمت ما میآد. البته این تضمینی برای CME نیست، ولی احتمال وقوعش خیلی بیشتر از حد معمول هست.
ما الان تو اوج دوره ۱۱ ساله فعالیت خورشیدی هستیم، پس حتی اگه AR 3697 بهترین نمایش خودش رو داده باشه، ممکنه یه لکه خورشیدی دیگه پیدا بشه و یه نمایش نور فوقالعاده دیگه رو تو ماه های آینده بهمون هدیه بده.