رازهای ناگفته از تاریخ چین: باستانشناسان پرده از مجازاتهای وحشیانه برمیدارند!
باستان شناسان بقایای دو اسکلت رو پیدا کردن که به طرز وحشتناکی و دقیقا به یه شکل آسیب دیده بودن. این کشف نشون میده که تو سلسله ژو شرقی چین، یعنی بیشتر از ۲۰۰۰ سال پیش، قطع عضو به عنوان تنبیه مجرمان استفاده میشده.
یکی از اسکلتا که احتمالا مرد بوده، پای چپ و حدود یه پنجم ساق پاش رو از دست داده بوده. پای چپش ۸ سانت کوتاهتر از پای راستش بوده. پای راست اسکلت دوم که اونم احتمالا مرد بوده هم به همین اندازه کوتاهتر بوده، با این تفاوت که بریدگیش تمیزتر انجام شده.
این اسکلتا رو نزدیک سانمنشیا، شهری در استان هنان چین پیدا کردن. قدمت این اسکلتا به بین ۲۳۰۰ تا ۲۵۰۰ سال پیش برمیگرده، یعنی به دوران سلسله ژو شرقی که از ۷۷۱ تا ۲۵۶ قبل از میلاد مسیح حکومت میکردن.
اونطور که پژوهشگران میگن، این کشف همراه با نوشتههای تاریخی که قبلا پیدا شده، با قوانین و مجازات اون دوره همخوانی داره.
از روی خود اسکلتا نمیشه فهمید که این دو نفر چه خلافی کردن، اما بر اساس نوشتههای تاریخی، به نظر میرسه مجازات یکی از این اسکلتا شدیدتر بوده چون قطع عضو پای راست برای جرمهای جدیتر استفاده میشده.
به گفته پژوهشگران، این اسکلتا نشون میدن که قطع عضو با مهارت انجام میشده و حتی بعد از تنبیه، از این افراد پرستاری میکردن تا بهبود پیدا کنن. هر دو نفر بعد از قطع عضو احتمالا سالها زنده موندن چون استخوان پاشون خبر از بهبودی رو میده. جای بریدگی کاملا جوش خورده بوده.
به گفته پژوهشگران، با توجه به تحلیلهایی که انجام شده، احتمالا جایگاه اجتماعی این دو نفر به اندازهای بالا بوده که اجازه میداده بعد از تنبیه به زندگی عادی برگردن و بعد از مرگ هم تو قبر درست و حسابی دفن بشن.
هر کدوم از این اسکلتا تو یه تابوت دو طبقه دفن شده بودن که جهت شمال به جنوب داشتن. این جهت معمولا برای افراد طبقه بالا استفاده میشده. برعکس، افراد عادی رو تو قبرهای کوچیکتر و با جهت شرق به غرب دفن میکردن.
همچنین، لوازم داخل قبر به همراه ایزوتوپ های موجود تو استخوانها که نشون میده این افراد رژیم غذایی سرشار از پروتئین داشتن، همگی نشون میدن که این افراد از طبقه اشراف و احتمالا مقامات پایینرتبه بودن.
تو تاریخ نمونه های دیگهای هم از قطع عضو تو دوران باستان وجود داره. قدیمیترین مورد ثبت شده مربوط به یه بچهای تو بورنئو اندونزیه که ۳۱ هزار سال پیش زندگی میکرده و پای چپش رو چند سال قبل از مرگ به صورت جراحی برداشته بودن.
بعضی از افراد تو دوران باستان هم به دلیل مسائل پزشکی، مثلا عفونت زخم تو اسپانیای قرن ۱۸ یا ۱۹ یا درمان بیماریهایی مثل دیابت تو مصر باستان، دچار قطع عضو شدن.
همونطور که بقایای باستانی نشون میدن، قطع عضو از قدیم برای مجازات مجرمان و همچنین برای انجام مراسمهای مذهبی تو جاهای مختلف دنیا، از پرو تا پرتغال، انجام میشده.
در آخر، در مورد این دو مرد چینی که برای جنایت ناشناختهشون با قطع عضو مجازات شدن، پژوهشگر میگه: “این موارد باعث افزایش دانش ما در مورد قوانین جزایی و اجرای اونها، توانایی های مراقبت های پزشکی و نگرش های کلی خیرخواهانه نسبت به مجرمین تو دوران باستان چین، بر اساس یافتههای باستانشناسی و محیط اجتماعی اون دوره میشه.”
__ تکنودات مرجع اخبار تکنولوژی __