۵ تا از بهترین کیبورد های کمحجم | مرداد ۱۴۰۳
کیبورد های کمحجم یه مزیت خیلی بزرگ دارن: هم باریکن و هم قابل حمل! خیلی راحت میتونی زیر بغلت بذاری و با خودت ببری همه جا. بعضیهاشون هم یه جوری طراحی شدن که جمع و جورتر و توی کیف یا کیفت جا میشن.
مزیت دومشون اینه که خیلی راحترن و ارگونومیشون عالیه. میتونی کف دستتو راحت بذاری رو میز و لازم نیست مچ دستتو خم کنی که به همه کلیدها برسی. اینجوری دستت و مچ دستت خیلی کمتر اذیت میشه. به همین خاطر هم خیلی ها عاشق این کیبوردها هستن، از دانشجوها گرفته تا آدمهایی که مدام در حال رفت و آمد هستن و گیمرها.
ما توی تیممون چند مدل کیبورد رو امتحان کردیم، از جمله ۲۵ تا مدل کمحجم. توی این لیست، بهترین کیبورد های مکانیکی کمحجم و مدل های معمولی رو بهت معرفی میکنیم. یه سری مدل های مکانیکی و غیرمکانیکی هم توی لیستمون هست که برای کار های روزمره، اداری و بازی طراحی شدن. اگه دنبال یه مدل خاصتر میگردی، میتونی به لیست بهترین کیبورد های مکانیکی، بهترین کیبوردهای اداری یا بهترین کیبورد های بازی سر بزنی.
۱. کیبورد NuPhy Air75 V2
بهترین کیبورد کمحجمی که تا حالا امتحان کردیم، NuPhy Air75 V2 هست. این کیبورد با یه عالمه سوئیچ مکانیکی مختلف عرضه میشه و کیفیت ساختش عالیه. خیلی هم خوش دسته و راحت میتونی با خودت ببریش همه جا. یه عالمه راه مختلف هم برای وصل کردنش به کامپیوترت داره. هم با ویندوز و هم با مک کار میکنه و میتونی به صورت بیسیم یا با کابل USB بهش وصل بشی.
اتصال بلوتوثش خیلی کممصرفه و میتونی چند تا دستگاه مختلف رو بهش وصل کنی. اتصال USB 2.4 گیگاهرتزش هم خیلی سریعتره و برای بازیهای معمولی و رقابتی هم عالیه.
کلیدهای این کیبورد تخت و پلهپلهان و یه شکل عجیب غریبی دارن که شاید اولش یه کم طول بکشه بهشون عادت کنی. اما سطحشون خیلی صافه و فاصله بین کلیدها هم استاندارد هستش، به همین خاطر خیلی کم پیش میاد که اشتباه تایپ کنی. از پلاستیک PBT باکیفیت ساخته شدن و یه روکش خیلی خوب و بافتدار دارن. اما افسانههاشون نورانی نیستن، یعنی تو تاریکی نمیتونی نوشتههای روی کلیدها رو ببینی، حتی اگه کیبورد نورپردازی RGB داشته باشه.
NuPhy دو تا مدل دیگه از این کیبورد رو هم میفروشه که فقط از نظر سایز با هم فرق دارن. اگه میز کوچیکی داری یا اینکه حمل و نقل برات خیلی مهمه، به NuPhy Air60 V2 که جمع و جورتره یه نگاهی بنداز. اگه هم دنبال یه مدل بزرگتر با یه Numpad هستی، NuPhy Air96 V2 گزینه خوبیه.
۲. کیبورد Logitech MX Keys S
کیبورد MX Keys S از لاجیتک یه گزینه عالیه برای کسایی که دنبال یه کیبورد باکیفیت هستن ولی نمیخوان زیاد پول خرج کنن. این کیبورد سوئیچهای قیچی داره، که یه حس تایپ مشابه لپتاپها به شما میده و خیلی هم کمصدا هست.
برخلاف خیلی از کیبوردهای ارزون، MX Keys S کیفیت ساخت خیلی بالایی داره و کلیدهاش یه روکش کروی شکل دارن که تایپ کردن باهاش خیلی راحته.
این کیبورد نورپردازی فقط سفید داره، ولی کلیدهاش خیلی واضح هستن و توی هر شرایط نوری میتونید راحت ببینیدشون. نورپردازی کیبورد به صورت خودکار با نور محیط تنظیم میشه و وقتی به کیبورد نزدیک میشید هم روشن میشه.
MX Keys S برای بازی به اون خوبی که برای کار و مرور وب روزمره هستش، نیست. اما اگه دنبال یه کیبورد راحت و خوشساخت برای کارهای روزانتون هستید، MX Keys S گزینه خیلی خوبیه.
البته یه نکتش اینه که این کیبورد به خاطر فرم کاملش، برای حمل و نقل خیلی مناسب نیست. اگه دنبال یه کیبورد قابل حمل هستید، میتونید مدل MX Keys Mini رو امتحان کنید که نسخه کوچیکتر همین کیبورد هست.
۳. کیبورد بلوتوثی مایکروسافت
کیبورد بلوتوث مایکروسافت یه گزینه خیلی خوبه برای کسایی که دنبال یه کیبورد ارزونتر هستن. این کیبورد هم مثل MX Keys S، یه مدل اندازه کامل هست و کیفیت ساختش هم با توجه به قیمتش خوبه.
البته کیبورد مایکروسافت به اون خوشمصنوعی MX Keys S نیست و کلیدهاش یه حس کمی پلاستیکی دارن. این کیبورد نورپردازی هم نداره.
یه مزیت کیبورد مایکروسافت اینه که خیلی کمصدا هست و برای استفاده توی محیطهای شلوغ مناسبه.
این کیبورد از بلوتوث برای اتصال استفاده میکنه، ولی از جفت شدن چند دستگاه پشتیبانی نمیکنه. برای استفاده از این کیبورد به یه دستگاه با بلوتوث نیاز دارید، چون دانگل USB نداره.
کیبورد مایکروسافت با باتری های AAA کار میکنه و عمر باتریش ۲۴ ماه اعلام شده.
اگه دنبال یه کیبورد ارزون، بیصدا و با بلوتوث هستید، کیبورد بلوتوث مایکروسافت گزینه خوبیه. اما اگه براتون نورپردازی و کیفیت ساخت مهمه، MX Keys S رو انتخاب کنید.
نکته: اگه دنبال یه کیبورد سیمی و ارزونتر هستید، Dell KB216 یه گزینه خوبیه. این کیبورد طراحی مشابهی با کیبورد مایکروسافت داره، ولی سیمی هست و معمولاً هم ارزونتره.
۴. کیبورد Logitech Pebble Keys 2 K380s
دنبال یه کیبورد ارزون و باکیفیت میگردی؟ Logitech Pebble Keys 2 K380s رو بهت پیشنهاد میکنم. این کیبورد بین دانشجوها و آدمهایی که مدام در حال رفت و آمد هستن خیلی طرفدار داره. اندازهش کوچیکه و به راحتی میتونی توی کیف یا کوله پشتیت بذاریش. حتی توی جاهای کم هم میتونی باهاش کار کنی یا درس بخونی.
از باتری قلمی استفاده میکنه و به صورت بیسیم به کامپیوترت وصل میشه. با بلوتوث کار میکنه و میتونی ازش با چند تا دستگاه به طور همزمان استفاده کنی.
در کل، توی این رنج قیمت، کیبورد Pebble Keys 2 K380s یه انتخاب بینظیره و رقیبی نداره.
چند تا نکته:
- کلیدهای این کیبورد گرد هستن که شاید یه کم عجیب به نظر برسه. چیدمان کلیدها هم یه کم فشردهست. شاید یه کم طول بکشه تا بهش عادت کنی، ولی اکثر آدمها خیلی زود به سرعت قبلی تایپ کردنشون برمیگردن.
- به خاطر اینکه این کیبورد خیلی کوچیکه، یه بخش شمارهگیری (Numpad) نداره. اگه زیاد با اعداد کار میکنی، این میتونه یه مشکلی باشه.
- اگه به Numpad نیاز داری یا دنبال یه کیبورد با سینی داخلی برای گذاشتن گوشی یا تبلت میگردی و واست مهم نیست که کیبورد قابل حمل باشه و عمر باتریش کم باشه، Logitech K585 رو هم میتونی ببینی. قیمتش تقریباً با Pebble Keys 2 K380s یکیه.
۵. کیبورد Corsair K100 AIR
دنبال یه کیبورد کمحاشیه برای بازی میگردی؟ Corsair K100 AIR بهترین گزینه برای توئه. این کیبورد بیسیم و full-size از سوئیچهای ULP (فوق العاده کممصرف) استفاده میکنه.
این سوئیچها حس لامسه واضح و ثابتی دارن و قبل از حرکت خیلی کوتاه هستن و سریع عمل میکنن. این موضوع توی بازی خیلی مهمه و باعث میشه تاخیر کمتری داشته باشی.
علاوه بر این، این کیبورد از نرخهای نظرسنجی بالاتر از ۱۰۰۰ هرتز پشتیبانی میکنه که توی اکثر کیبوردهای بازی رایج نیست. این یعنی که میتونه اطلاعات رو سریعتر از اکثر کیبوردهای مکانیکی معمولی به کامپیوترت بفرسته و یه مقدار، هرچند کم، تاخیر رو کم میکنه.
چند تا قابلیت دیگه:
- نورپردازی RGB قابل تنظیم
- کلیدهای درخشان
- دکمههای کنترلی مخصوص برای پخش موزیک و ویدیو
- با استفاده از نرمافزار Corsair، میتونی کلی تنظیمات رو انجام بدی، مثلاً نورپردازی رو عوض کنی، ماکرو بسازی و کلیدها رو به کارهای مختلف اختصاص بدی.
در کل، این کیبورد یه تجربه بازی فوقالعاده با حس لامسه عالی ارائه میده. تنها ایرادش قیمتش هست که خیلی بیشتر از بقیه کیبوردهای این لیسته. اگه به طور کامل به بازیهای رقابتی متعهد نیستی، به جای K100 AIR، NuPhy Air75 V2 رو بخر که قیمتش خیلی کمتره. NuPhy یه کیبورد مخصوص بازی نیست و تاخیرش به اندازه K100 AIR نیست، ولی برای بازیهای مختلف عالیه و خیلی هم به صرفهتره.
یه سری کیبورد کمحساب خفن توی بازار
اپل مجیک کیبورد با تاچ آیدی و نامپد
یه جایگزین غیرمکانیکی عالی برای NuPhy Air75 V2، مخصوصاً برای کسایی که فقط با macOS کار میکنن و یه مدل فولسایز با یه مجموعه کلید جهت جداگانه و نامپد میخوان.
یه لایه امنیتی بیومتریک منحصر به فرد با تاچ آیدی داره که میتونی باهاش کامپیوترت رو قفلکنی.
اما نور پسزمینه نداره و از NuPhy گرونتره.
کیبورد لاجیتک MX مکانیکال
یه نسخه مکانیکی از Logitech MX Keys S.
یه انتخاب عالی برای کسایی که دوست دارن با کلیدهای مکانیکی تایپ کنن و از قبل یه سری لوازم جانبی لاجیتک دارن.
اما NuPhy Air75 V2 توی همین رنج قیمت، تجربه تایپ کلی بهتری ارائه میده و عملکرد خام خیلی بهتری داره، مخصوصاً اگه دنبال یه کیبورد هم برای کار و هم برای بازی هستی.
کیبورد کیکرون K3 (نسخه ۲)
یه کیبورد بیسیم ساده و قابل حمل که معمولاً یه کم از Logitech MX Keys S ارزونتره.
یه جایگزین عالی برای کسایی که ترجیح میدن با کلیدهای مکانیکی تایپ کنن.
نور پسزمینه RGB کامل داره، در حالی که Logitech فقط نور پسزمینه سفید داره.
یه مدل جمع و جورتر (۷۵%) و قابل حملتره که یعنی نامپد نداره.
نرمافزار سفارشیسازی برای برنامهریزی مجدد کلیدها یا ساختن ماکرو هم نداره.
لینک به تمام دسته بندی کیبوردها
برای مشاهده دستهبندی کیبورد های دیگمون کلیک کنید.
نکاتی که باید در نظر داشته باشی
قیمت: یه محصول ارزونتر معمولاً برنده میشه، مگه اینکه تفاوت قیمتش ارزشش رو داشته باشه.
نظرات کاربران: ببین بقیه چی در مورد کیبوردها میگن.
در دسترس بودن: دنبال کیبوردی نگرد که پیدا کردنش سخته یا همه جا گیر نمیاد.
مهمترین چیز اینه که تنظیمات سوئیچ کلید مورد نظرت رو قبل از خرید بفهمی.
در نهایت، یادت باشه که هیچ محصولی کامل نیست و سلیقهها هم متفاوتن. اکثر کیبوردها به اندازه کافی خوب هستن که بتونن رضایت اکثر آدمها رو جلب کنن و تفاوتهاشون معمولاً خیلی چشمگیر نیست، مگه اینکه خیلی دقیق دنبال یه سری چیزای خاص باشی.