همه ما میدانیم که سلولها واحدهای سازنده بدن هستند و مانند هر موجود زندهای، عمر محدودی دارند. اما وقتی سلولها میمیرند، چه اتفاقی برایشان میافتد؟ سرنوشت سلول های مرده در بدن انسان به چه شکلی پیش می رود.
سرنوشت سلول های مرده با ۲ عامل
آپوپتوز یا مرگ برنامهریزی شده: این نوع مرگ سلولی مانند یک خودکشی سلولی است که برای حفظ سلامت بدن ضروری است. سلولهای پیر، آسیبدیده یا غیرضروری به طور برنامهریزی شده از بین میروند.
نکروز: این نوع مرگ سلولی اغلب در اثر آسیبهای شدید مانند کمبود اکسیژن یا مواد سمی رخ میدهد و میتواند به بافتهای اطراف نیز آسیب برساند.
تمیزکاری بدن از سلولهای مرده
اما این سلول های مرده کجا میروند؟ جواب ساده است: بدن ما یک سیستم دفع زباله بسیار کارآمد دارد.
سلول های سطحی: سلول های پوست، مو و روده که در سطح بدن قرار دارند، به طور طبیعی میریزند و از بدن دفع میشوند. هر روز هزاران سلول پوستی از بدن ما جدا میشوند و جایگزین میشوند.
سلول های داخلی: سلول هایی که در عمق بافتها قرار دارند، توسط سلولهای خاصی به نام فاگوسیتها بلعیده و هضم میشوند. فاگوسیتها نوعی گلبول سفید خون هستند که به عنوان “خواران” سلولهای مرده شناخته میشوند.
بازیافت انرژی: مواد مغذی و انرژی موجود در سلولهای مرده به طور جزئی بازیافت میشود و برای ساخت سلولهای جدید و ترمیم بافتها استفاده میشود.
اهمیت پاکسازی سلولهای مرده
فرآیند پاکسازی سلولهای مرده برای حفظ سلامت بدن بسیار مهم است. اگر این فرآیند به درستی انجام نشود، تجمع سلولهای مرده میتواند منجر به التهاب، بیماری و حتی سرطان شود.
در نهایت بدن ما یک ماشین پیچیده و خودتنظیم است که به طور مداوم در حال بازسازی و ترمیم خود است. مرگ و تولد سلول ها بخشی طبیعی از این فرآیند است و سیستم ایمنی بدن ما به طور مؤثری از پس پاکسازی سلول های مرده برمیآید.
__ تکنو دات مرجع اخبار تکنولوژی __