یک چراغ قرمز روی مادربرد شما میتواند به سادگی و بیخطر به عنوان یک نورپردازی RGB فانتزی باشد، یا میتواند به معنای خرابی یک قطعه سختافزاری حیاتی باشد. اگر با رایانه خود مشکل دارید یا متوجه شدید که اصلا روشن نمیشود و چراغ LED قرمز روی مادربرد روشن است، وقت آن است که به آن رسیدگی کنید، این پست به شما حل مشکل چراغ قرمز در مادربرد را یاد میدهد.
اما بسته به مادربرد شما، یک چراغ قرمز میتواند معانی مختلفی داشته باشد. بیایید ببینیم آیا میتوانیم آن را بفهمیم.
دفترچه راهنمای مادربردتان را بررسی کنید
تقریباً هر سازنده از یک طرح و طراحی متفاوت برای مادربردهای خود استفاده میکند و مادربردهای مختلف حتی از یک سازنده میتوانند ویژگیهای متفاوتی داشته باشند، بنابراین بدون دانستن مدل آن، تشخیص اینکه یک چراغ قرمز روی مادربرد شما ممکن است چه معنایی داشته باشد دشوار است. ممکن است مادربرد شما دارای نشانگرهایی برای کمک به شما باشد، مانند تصویر مادربرد ایسوس در بالا، اما در غیر این صورت باید دفترچه راهنما را بررسی کنید.
شما باید یک نسخه فیزیکی را همراه با رایانه یا مادربرد خود دریافت کرده باشید، اما یک نسخه دیجیتال نیز در وب سایت سازنده شما وجود خواهد داشت، همراه با اطلاعات دقیق مادربرد. از دفترچه راهنما یا ابزارهای آنلاین برای پیدا کردن معنای چراغ LED قرمز روی مادربرد خود استفاده کنید. محل قرارگیری آن و اینکه آیا روشن میشود و روشن میماند یا یک الگو یا کد به شما چشمک میزند را یادداشت کنید. علاوه بر این، در نظر بگیرید که چه زمانی چراغ قرمز در مادربرد روشن میشود. آیا همیشه روشن است یا فقط هنگام تلاش برای روشن کردن رایانه؟
ممکن است در دفترچه راهنما پاسخ سادهای پیدا کنید که دقیقاً به شما میگوید چه مشکلی وجود دارد (یا در حالت ایدهآل، همه چیز خوب است و نیازی به نگرانی نیست). اگر در مورد چراغ قرمز در مادربرد زیاد نگفته است، و هنگام شروع سیستم الگوی بوقی دریافت میکنید، یا سایر LEDها یا خوانشها روی مادربرد وجود دارند که در هنگام بوت کد به شما میدهند، آنها را با دفترچه راهنما مقایسه کنید تا ببینید آیا این کمک میکند. به شما بگویید مشکل چیست.
حل مشکل چراغ قرمز در مادربرد با ریست کردن CMOS
قبل از اینکه شروع به بررسی راهحلهای پیچیدهتر برای این مشکل چراغ قرمز مادربرد کنیم، CMOS ارزش وقت گذاشتن روی ریست کردن را دارد زیرا طبیعی است که تغییرات بایوس یا نصب سختافزار جدید باعث ایجاد مشکلات پایداری شوند که میتوانند منجر به عدم بوت شدن سیستم و نمایش چراغهای هشدار شوند.
میتوانید این کار را با فشار دادن دکمه ریست بایوس روی مادربرد خود انجام دهید، البته اگر این دکمه وجود دارد. در غیر این صورت، کابل برق را جدا کنید، باتری CMOS را از مادربرد جدا کنید و سپس دکمه پاور را برای ۳۰ ثانیه فشار داده و نگه دارید. باتری و کابلها را جایگزین کنید و دوباره امتحان کنید.
نحوه حل مشکل چراغ قرمز در مادربرد
اگر معتقدید چراغ قرمز مادربرد به دلیل خطای پردازنده (CPU) ایجاد شده است، چند احتمال وجود دارد که میتوانید امتحان کنید:
پردازنده را دوباره نصب کنید: کولر پردازنده و پردازنده را بردارید، سپس آن را دوباره نصب کنید. برای دستورالعملهای دقیقتر، از راهنمای ما در مورد نحوه ساخت یک رایانه پیروی کنید.
مطمئن شوید که فن پردازنده به درستی در حال چرخش است و خنککننده محکم وصل شده است. یک خنککننده شل یا عملکرد ضعیف میتواند یک هشدار به مادربرد ارسال کند تا شروع نشود.
فریمور (نرمافزار) بایوس را آپدیت کنید: اگر به تازگی یک پردازنده جدید را در یک مادربرد قدیمی نصب کردهاید، ممکن است مادربرد از آن پشتیبانی نکند. هنوز. یک پردازنده قدیمیتر را نصب کنید که میدانید کار میکند، سپس قبل از نصب مجدد پردازنده جدید، بایوس را بهروزرسانی کنید. در صورت شک، لیست سازگاری مادربرد خود را نیز بررسی کنید تا مطمئن شوید پردازنده رسماً پشتیبانی میشود.
پردازنده را تست کنید: اگر میتوانید، پردازنده را در رایانه دیگری آزمایش کنید تا مطمئن شوید که به درستی کار میکند.
سایر موارد بررسی
همه چیز را از برق جدا کنید: یک نکته استاندارد عیبیابی این است که همه چیزهایی را که نیازی ندارید جدا کنید و ببینید آیا این مشکل را حل میکند. تمام رمها را به جز یک مورد، تمام درایوهای ذخیرهسازی، هر کارت افزودنی که نیازی ندارید و تمام دستگاههای USB به جز صفحه کلید و ماوس خود را جدا کنید.
رم را دوباره جا بندازید: اگر فکر میکنید مشکل چراغ قرمز در مادربرد میتواند رم باشد، سعی کنید هر دو را بردارید و دوباره در آن قرار دهید. با یک چوب امتحان کنید. با چوب دیگر امتحان کنید.
بررسی کنید که همه چیز برق دارد: آیا کابلهای برق کارت گرافیک را وصل کردید؟ چه در مورد کابل برق پردانزده در بالای مادربرد؟ بررسی کنید که همه چیز لازم را به درستی وصل کردهاید. در صورت شک، آنها را جدا کنید و دوباره وصل کنید.
اگر تمام راه حل های بالا را امتحان کرده اید و مادربرد رایانه شما همچنان چراغ قرمز را نشان می دهد، ممکن است نیاز به تعویض سخت افزار داشته باشید. با این حال، قبل از انجام این کار، برخی از این نکات رفع سریع را امتحان کنید.
این چراغها مثل علائم خرابی یا کارکرد درست مادربرد هستند و بهتر است که به آنها توجه کنیم تا با دیدن این ایراد سریعتر مشکل را رفع کنیم.
__ تکنو دات مرجع اخبار تکنولوژی __