شایعاتی مبنی بر توقف تولید هدست اپل ویژن پرو در فوریه سال ۲۰۲۴ منتشر شده بود. این شایعات براساس گزارشی است که ادعا میکند تا پایان سال ۲۰۲۴ هیچ نسخه دیگری از این هدست تولید نخواهد شد. این موضوع نگرانیهایی را در مورد آیندهی این محصول نوآورانه اما گرانقیمت اپل به وجود آمده است.
اپل تصمیمات زیادی را در زمان عرضه ویژن پرو در فوریه سال ۲۰۲۴ گرفته بود. با این حال، اطلاعات موجود نشان میدهد که از زمان عرضهی این مدل، کمتر از ۵۰۰ هزار دستگاه به فروش رسیده است. این آمار نشان میدهد که ویژن پرو نتواسته آنطور که انتظار میرفت، توجه عموم مردم را به خود جلب کند.
در سال جدید این احتمال مطرح میشود که یکی از آینده نگرانهترین، در عین حال بحث برانگیزترین و گرانترین محصولات اپل، از چرخهی تولید خارج شود، همانطور که در گزارشی که اوایل سال ۲۰۲۴ منتشر شد، به آن اشاره شده بود.
دلایل مهم توقف تولید هدست اپل ویژن پرو
فروش ضعیف، مانع از دریافت جوایزی برای کیفیت بصری و تجربهی کاربری یکپارچهی ویژن پرو نشده است. اما صرف نظر از جوایزی که یک محصول دریافت میکند، موفقیت واقعی آن با تعداد مشتریانی که آن را خریداری میکنند، سنجیده میشود. با برچسب قیمت ۳,۴۹۹ دلاری برای مدل پایه، از ابتدا مشخص بود که این مدل برای اکثر خریداران قابل دسترس نخواهد بود.
اما نکتهی مهمتر این است که حتی کسانی که این محصول را خریداری کردهاند، پس از چند بار استفاده، آن را به عنوان یک کالای لوکس و نه یک وسیلهی ضروری، کنار گذاشتهاند. این موضوع نشان میدهد که ویژن پرو نتوانسته به خوبی در زندگی روزمرهی کاربران جای خود را پیدا کند.
کاهش تقاضا، اپل را مجبور به اطلاعرسانی به تامینکنندگان برای توقف تولید هدست اپل ویژن پرو کرده است. علاوه بر این، اخبار ناخوشایند دیگری نیز در مورد تولید انبوه نسخهی ارزانتر این هدست واقعیت ترکیبی وجود دارد. به گفتهی مینگ-چی کو، تحلیلگر مشهور، برنامهی تولید نسخهی ارزانتر ویژن پرو به بعد از سال ۲۰۲۷ موکول شده است. این بدان معناست که احتمالا اواخر سال جاری، شاهد معرفی جانشین گرانتری با پردازندهی M5 خواهیم بود.
با این حال، مارک گورمن از بلومبرگ معتقد است که نباید قبل از پایان سال ۲۰۲۶ منتظر عرضهی نسخهی ارزانتر باشیم. این اختلاف نظر بین تحلیلگران، ابهام بیشتری را در مورد آیندهی این محصول ایجاد میکند.
تیم کوک، مدیرعامل اپل، با بیان این که ویژن پرو محصولی برای عموم مردم نیست، سعی در توجیه فروش پایین آن داشته و ادعا کرده که این محصول برای کسانی طراحی شده که میخواهند فناوری آینده را امروز تجربه کنند.
با نگاهی به آمار فروش، به نظر میرسد تعداد مصرفکنندگانی که حاضر به پرداخت چنین هزینهای برای تجربهی فناوریهای جدید هستند، بسیار محدود است. همچنین این احتمال وجود دارد که این افراد، از توان مالی بالایی برخوردار باشند که به آنها اجازه میدهد حداقل ۳,۴۹۹ دلار برای یک خرید هزینه کنند. علاوه بر قیمت بالا، مشکلات دیگری نیز برای ویژن پرو وجود دارد.
نبود موارد استفادهی قانعکننده و یک کتابخانهی نرمافزاری گسترده، باعث شده تا استفادهی روزمره از این محصول برای کاربران دشوار باشد. اپل در تلاش است تا با انتشار بروزرسانیهای آینده که شامل پشتیبانی از یک صفحهنمایش مجازی عریض (Ultrawide) برای بهبود بهرهوری است، این مشکل را برطرف کند. همچنین، همکاری با ResMed برای تولید یک بند ۱۲۰ دلاری برای کاهش فشار روی سر نیز از دیگر اقدامات اپل است.
با این حال، به نظر میرسد اگر این تغییرات زودتر اعمال میشد، ویژن پرو میتوانست محبوبیت بیشتری کسب کند. اما اکنون، باید منتظر باشیم و ببینیم که سال ۲۰۲۵ چه چیزی برای این محصول در چنته دارد. شاید اپل با معرفی ویژگیهای جدید و کاربردیتر، بتواند نظر مخاطبان را تغییر دهد و از توقف تولید هدست اپل ویژن پرو جلوگیری کند.
__ تکنو دات مرجع اخبار تکنولوژی __