تراشه مدیاتک Pentonic 700 برای تلویزیون های هوشمند معرفی شد
شرکت تایوانی مدیاتک دیروز از تراشه T830 برای روتر ها و دستگاه های هات اسپات موبایل رونمایی کرد. حالا این سازنده تراشه های نیمه هادی، از تراشه Pentonic 700 برای تلویزیون های هوشمند رونمایی کرده است. البته سال گذشته تراشه Pentonic 2000 برای تلویزیون های ۸K معرفی شده بود و امسال نیز نسخه بهبود یافته آن معرفی شده است.
بر اساس ادعای مدیاتک، تولید کننده تلویزیون های هوشمند میتوانند حساب بسیار ویژه روی این تراشه مدیاتک برای پخش محتوای هوشمند و همچنین ترکیب برخی از گجت های هوشمند مانند گوشی هوشمند و انواع گجت باز کنند. تراشه جدید مدیاتک برای تلویزیون هایی که از رزولوشن ۴K و نرخ تازه سازی ۱۴۴ هرتز پشتیبانی میکنند ساخته شده است.
تراشه Pentonic 700 بهبود های کیفیت تصویر مبتنی بر هوش مصنوعی با گواهی های Dolby Vision و MEMC و HDR10 پلاس را ارائه میدهد. همچنین فناوری های جدید AI-Picture Quality و APU Super Resolution به همراه AI-PQ Object Recognition MediaTek بر روی این تراشه قرار داده شده است. ترکیب هوش مصنوعی با فناوری های حال حاضر مدیاتک، یک محصول ویژه و کاربردی به وجود آورده است.
ویژگی های تراشه مدیاتک Pentonic 700
تراشه مدیاتک Pentonic 700 دارای حالت خودکار کم تاخیر HDM 2.1 است که تاخیر نمایشگر را کاهش میدهد تا تجربه بازی روانی وجود داشته باشد. این تراشه به طور مستقیم از نرخ تازه سازی متغیر ۱۴۴ هرتز پشتیبانی میکند تا در طول پخش محتوا، افت کیفیت وجود نداشته باشد. همچنین از رزولوشن ۴K به صورت پیشفرض توسط این تراشه پشتیبانی میشود.
از ویژگی های این تراشه جدید میتوان به حالت تصویر به تصویر (PBP) و تصویر در تصویر (PiP) اشاره کرد که به کاربران این امکان را میدهد که به صورت همزمان چند محتوای مختلف را به صورت همزمان مشاهده کنند. این ویژگی در گوشی های هوشمند وجود دارد و به لطف تراشه جدید مدیاتک، از این به بعد در تلویزیون های هوشمند نسل جدید نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
پردازنده MediaTek Pentonic از وای فای داخلی ۶E و همچنین WiFi-7 به همراه بلوتوث ۵.۰ پشتیبانی میکند. این روند به وجود آمده توسط مدیاتک، در آینده ای نه چندان دور تبدیل به قدرت اصلی این شرکت تایوانی در بازار تراشه های نیمه هادی خواهد بود. چون طبق گزارش های جدید، این شرکت در حال آماده سازی چند تراشه پرچمدارد با لیتوگرافی های ۷ و ۵ و ۴ نانومتری برای گوشی های هوشمند است.
الگوریتم و برنامه تولید مدیاتک به شدت موفقیت آمیز بوده و اکثر گوشی های برتر حال حاضر دنیا از تراشه های این شرکت استفاده میکنند. با ورود مدیاتک به بازار داغ تراشه های نیمه هادی، قطعا رقابت میان شرکت هایی همچون کوالکام، TSMC و مدیاتک بیشتر خواهد شد. از طرف دیگر، اپل هم با سری تراشه های قدرتمند بیونیک خود در حال نفوذ به بازار تراشه های نیمه هادی است.
صحبت کردن درمورد تراشه های نیمه هادی، بحث بسیار مفصل و زیادی دارد که در یک پست جداگانه به آن خواهیم پرداخت که کدام شرکت ها در حال تسخیر بازار هستند و کدام شرکت ها در حال خروج از این بازار بسیار آشفته و البته بسیار داغ و رقابتی هستند.
__ تکنودات مرجع اخبار تکنولوژی__