بهترین SSDها برای بازی در سال ۲۰۲۴
میخوای بازیهات رو سریعتر از همیشه بارگذاری کنی و یه تجربه گیمینگ روان و بدون لگ داشته باشی؟ یه SSD خوب میتونه دنیاتو عوض کنه!
بهترین SSD حال حاضر برای بازی، WD Black SN850X هستش. این SSD سرعتی فوقالعاده داره و قیمتش هم مناسبه. یه گزینه عالی دیگه هم Lexar NM790 هستش که خیلی سریع و ارزونه و برای کسایی که دنبال یه SSD اقتصادی میگردن عالیه.
ما کلی SSD مختلف رو تست کردیم تا بهترینها رو پیدا کنیم. یه نکته اینه که یه درایو ۵۱۲ گیگابایتی ممکنه قیمتش وسوسهانگیز باشه، ولی برای بازیها جا کافی نداره، پس بهتره یه درایو ۱ یا ۲ ترابایتی بگیری.
فعلا درایوهای نسل ۴ رو به نسل ۵ ترجیح میدیم، چون تو دنیای واقعی تفاوت زیادی بینشون وجود نداره، ولی اگه یه روزی این تغییر کنه، حتما این لیست رو آپدیت میکنیم.
۱. هارد SSD WD Black SN850X: سلطان سرعت
نقاط قوت
- سرعت خواندن ۷۳۰۰ مگابایت در ثانیه و سرعت نوشتن ۶۳۰۰ مگابایت در ثانیه
- خنک و بی صدا
- نرم افزار Game Mode 2.0 برای بهبود زمان بارگذاری بازی
- موجود در ظرفیت های ۱ و ۲ ترابایت
نقاط ضعف
- نتایج دسترسی تصادفی ۴K میتونه بهتر باشه
- عملکرد PC Mark 10 خیلی خاص نیست
هارد WD Black SN850X بهترین SSD حال حاضر برای بازیه و به این زودیها هم رقیبی براش پیدا نمیشه. این SSD سرعت فوقالعادهای داره، قیمتش هم مناسبه و کارایی بینظیری رو ارائه میکنه.
این درایو از PCIe Gen 4 استفاده میکنه، که جدیدترین نسل هستش و سرعتهای فوقالعادهای رو به شما ارائه میکنه. SN850X میتونه اطلاعات رو با سرعت ۷۳۰۰ مگابایت بر ثانیه بخونه و ۶۳۰۰ مگابایت بر ثانیه بنویسه.
این سرعت باعث میشه که بازیها خیلی سریعتر بارگذاری بشن، لگ و کندی تو بازیها نداشته باشی و یه تجربه گیمینگ فوقالعاده روان داشته باشی.
علاوه بر سرعت بالا، SN850X یه خنک کننده هم داره که باعث میشه دما همیشه پایین بمونه و به این ترتیب عمر درایو بیشتر میشه.
این درایو یه نرم افزار مدیریت هم داره که به شما کمک میکنه تا عملکرد SSD رو بهینه کنید و ازش بهترین استفاده رو ببرید.
WD Black SN850X بهترین SSD حال حاضر برای بازیه و اگه به دنبال یه SSD فوقالعاده سریع، با قیمت مناسب و کارایی عالی هستید، این درایو بهترین گزینه برای شماست.
۲. هارد SSD Lexar NM790
نقاط قوت
- سرعت فوقالعاده بالا
- طول عمر زیاد
- خنک بودن
- قیمت مناسب
نقاط ضعف
- استفاده از قطعات کمتر شناخته شده
Lexar با استفاده از قطعات جدید تونسته یه SSD خیلی سریع به اسم NM790 بسازه که قیمتش هم مناسبه.
این SSD از یه چیپست به اسم MaxioTech MAP1602A و حافظه TLC 232 لایه YMTC استفاده میکنه که شاید اسمشون به گوشت آشنا نباشه، ولی خیالت راحت باشه که خیلی خوب کار میکنن.
سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی این SSD به ترتیب ۷۴۰۰ و ۶۵۰۰ مگابایت بر ثانیه است که خیلی بالاست و از خیلی از SSD های نسل ۴ دیگه که ما تست کردیم هم سریعتره. خیالت از نظر استحکام هم راحت باشه، چون این SSD تا ۳۰۰۰ ترا بایت دوام داره.
ما یه مدل ۴ ترابایتی این SSD رو بدون هیت سینک تست کردیم و دیدیم که موقعی که یه پوشه ۳۰ گیگابایتی رو روش کپی میکردیم، دمای اون به ۵۷ درجه سانتیگراد میرسید که خیلی خنکه و عالیه.
ما یه تست خیلی سنگینتر هم روی این SSD انجام دادیم و ۲۰۰ گیگابایت دیتا رو به صورت یه جا روش منتقل کردیم. تو این تست هم، دمای SSD بدون هیت سینک به ۷۲ درجه سانتیگراد رسید که باز هم خیلی خوبه.
تو استفادههای معمولی، این SSD از یه حافظه پنهان SLC هوشمند استفاده میکنه که سرعتش رو خیلی بالا میبره. ما موقع بازی کردن روی این SSD سرعت فوقالعادهای رو تجربه کردیم.
درسته که بعضیها شاید به خاطر استفاده از قطعات جدید تو این SSD بهش اعتماد نکنن، ولی Lexar یه برند معتبریه و میتونی مطمئن باشی که NM790 یه SSD فوقالعاده با عملکرد عالیه.
این SSD خیلی خنک کار میکنه و تمام سرعتی که تو دنیای واقعی بهش نیاز داری رو بهت ارائه میکنه، در حالی که قیمتش هم خیلی مناسبه.
در کل، Lexar NM790 بهترین SSD بازی مقرون به صرفه ایه که میشه تو بازار پیدا کرد.
۳. هارد SSD Nextorage NEM-PA
نقاط قوت
- سرعت فوقالعاده
- ظرفیت بالا
- قیمت مناسب
- حافظه پنهان پرسرعت
- عملکرد عالی
نقاط ضعف
- نتیجهای ناامید کننده در تست PC Mark 10
هنوز اسم Nextorage به گوشتون نخورده؟ خب عجیب نیست، چون این شرکت تازه پا به عرصه SSD گذاشته. اما جالبه که بدونین قبلاً برای سونی درایو پلیاستیشن ۵ میساختن! حالا هم اومدن سراغ SSDهای پرسرعت مخصوص کامپیوترهای گیمینگ و باید بگم که توی این کار هم کم نیاوردن.
قدرت باورنکردنی
این SSD یه غول واقعیه! مدل ۲ ترابایتی که ما تست کردیم، سرعتی معادل ۷۳۰۰ مگابایت بر ثانیه برای خواندن و ۶۹۰۰ مگابایت بر ثانیه برای نوشتن داره. یعنی میتونی بازیهاتو با سرعت برق و باد بارگذاری کنی و خیالت راحت باشه که فضای ذخیرهسازی هم به اندازه کافی داری. یه مدل ۴ ترابایتی هم هست که اگه دنبال یه هیولای ذخیرهسازی میگردی، گزینه مناسبیه.
قیمت مناسب
این SSDها با وجود سرعت و ظرفیت بالاشون، قیمت خیلی مناسبی دارن. یعنی میتونی یه SSD پرسرعت و غول پیکر رو با قیمتی بخری که چند سال پیش فکرشم نمیکردی!
حافظه پنهان پرسرعت
Nextorage یه سوم از حافظه SSD رو به عنوان حافظه پنهان SLC پرسرعت در نظر گرفته که باعث میشه سرعتش توی یه بازه زمانی مشخص خیلی بالا باشه. توی تستهامون دیدیم که تا ۶۲۵ گیگابایت نوشتن پایدار رو با سرعت بالا انجام میده که عالیه!
خنک و کارآمد
این SSDها گرما رو به خوبی مدیریت میکنن. مدل هیتسینکدار که ما تست کردیم، توی اوج کار به دمای ۳۹ درجه رسید که خیلی عالیه. یه مدل بدون هیتسینک هم هست که به لطف قطعات کارآمدش، خنک میمونه.
عملکرد عالی
حالا بریم سراغ عملکرد واقعی. توی بازیها و کارهای روزمره، این SSD حرف نداره. با توجه به ظرفیت بالا، سرعت فوقالعاده و قیمت مناسب، Nextorage NEM-PA بهترین گزینه برای یه SSD گیمینگ با ظرفیت بالا محسوب میشه.
این SSD یه غول واقعی برای گیمرهاست! سرعتش باورنکردنیه، ظرفیتش بالاست، خنک کار میکنه و قیمتش هم به نسبت کاراییش خیلی خوبه. اگه دنبال یه SSD گیمینگ با ظرفیت بالا هستی، Nextorage NEM-PA رو بهت شدیداً پیشنهاد میکنم.
۴. هارد SSD Lexar Play 2230
نقاط قوت
- سرعت بالا
- حافظه پنهان SLC بزرگ
- گرمای کم
- مقرون به صرفه
- کیفیت بالا
نقاط ضعف
- ظرفیت محدود
- عدم وجود خنک کننده
Lexar توی دنیای SSD ها یه اسم جدیده، ولی با ارائه ی حافظه های سریع، با ظرفیت های مختلف، و همه اینها با قیمت های مناسب، خیلی زود اسم و رسم پیدا کرده. مدل Play 2230 هم از این قاعده مستثنی نیست و میشه گفت که بهترین SSD برای Steam Deck هست.
این SSD از حافظه ی فلش ۱ ترابایتی Micron TLC NAND و یه کنترلر Silicon Motion SM2269XT استفاده میکنه. این ها برای یه درایو توی یه کامپیوتر دستی خیلی خوبن و به عملکرد عالی SSD کمک میکنن. توی تست هایی که انجام دادیم، دیدیم که سرعت های خواندن و نوشتن ۵۴۰۰ و ۴۷۰۰ مگابایت بر ثانیه که شرکت Lexar ادعا کرده بود، دقیقاً درست بودن.
یه چیز دیگه که خیلی خوبه، اینه که Lexar Play یه حافظه ی پنهان SLC بزرگ داره. این حافظه یه قسمتی از حافظه ی فلشه که مثل یه بافر برای اطلاعات عمل میکنه و کمک میکنه که موقع نوشتن اطلاعات زیاد، سرعت کم نشه. توی یه تست نوشتن مداوم، حافظه ی پنهان رو حدود ۲۴۰ گیگابایت اندازه گیری کردیم که برای یه SSD این مدلی خیلی زیاده.
خبرهای خوب هم تموم نمیشه، چون Lexar Play حتی با فشار زیاد هم داغ نمیشه. دمای کاری این SSD به طور میانگین ۴۰ درجه ی سانتیگراده و حداکثر تا ۵۳ درجه ی سانتیگراد میره، پس Steam Deck شما فقط به خاطر نصب یه SSD سریع داغ تر نمیشه.
تنها ایرادی که Lexar Play داره، اینه که ظرفیت های مختلفی برایش ارائه نمیشه. ۱ ترابایت الان بزرگترین مدلی هست که میشه خرید، و رقبای زیادی هستن که مدل های با ظرفیت های بیشتر ارائه میدن، مثل Sabrent Rocket 2230 که قبلاً هم به عنوان یه گزینه ی خوب برای Steam Deck معرفی کرده بودیم.
با این حال، ۱ ترابایت فضای ذخیره سازی هم برای خیلی ها کافیه، و وقتی یه SSD انقدر سریع، باکیفیت و مقرون به صرفه باشه، دیگه نمیتونیم ازش ایراد بگیریم.
Lexar Play 2230 یه گزینه ی عالی برای کساییه که دنبال یه SSD سریع، باکیفیت و مقرون به صرفه برای Steam Deck یا یه کامپیوتر دستی دیگه هستن. ۱ ترابایت فضای ذخیره سازی برای خیلی ها کافیه، و Lexar Play توی این رنج قیمت، از رقبای خودش سرتره.
۵. هارد SSD Silicon Power XS70 2TB
نقاط قوت
- سرعت فوقالعاده بالا
- ظرفیت ۲ ترابایت
- طراحی کوچک و جمع و جور
- سازگاری با PS5
- قیمت مناسب
نقاط ضعف
- فقدان رمزگذاری نرمافزاری و سختافزاری
گیمر هستی؟ رو PC بازی میکنی؟ معلومه که آره! ما اینجا فقط PC باز نیستیم، گاهی هم به سراغ PS5 هم میریم.
مشکل اینجاست که SSD پیشفرض PS5 با اینکه خوبه، اما سریعترین یا بزرگترین نیست. پس چرا یه SSD دیگه بهش اضافه نکنیم؟ و از بین همه SSD ها، Silicon Power XS70 بهترین گزینه برای PS5 هست.
شاید Silicon Power به اندازه سامسونگ یا WD معروف نباشه، اما SSD NVMe XS70 با مشخصات ردهبالاش نشون میده که اسم برند همیشه مهم نیست. این درایو با جدیدترین کنترلر Phison و حافظه فلش NAND پرسرعت، به راحتی میتونه با بهترین SSD های بازار رقابت کنه.
Silicon Power XS70 یه SSD 2 ترابایتی M.2 PCIe NVMe هست. این درایو از حافظه فلش TLC NAND 176 لایه میکرون، کنترلر Phison PS5018-E18 و ۲ گیگابایت رم DDR4 استفاده میکنه. این ترکیب توی خیلی از بهترین SSD ها مثل Seagate FireCuda 530 و Kingston KC3000 هم به کار رفته.
سرعت خواندن و نوشتن این درایو فوقالعادهست و به ترتیب ۷۳۰۰ و ۶۸۰۰ مگابایت بر ثانیه میرسه.
XS70 با در نظر گرفتن سازگاری با PS5 طراحی شده، به همین خاطر هیتسینکش به بزرگی بقیه SSD ها نیست. بیشتر شبیه یه فلش مموری هست، اما فریب ظاهر کوچیکش رو نخورید. این درایو میتونه زمان بارگذاری بازیهای PS5 رو تا نصف کم کنه.
این SSD یه گزینه عالی برای گیمرهاست. عملکردش فوقالعادهست، طراحی جذابی داره و قیمتش هم مناسبه.
تنها ایرادش اینه که رمزگذاری نرمافزاری و سختافزاری خاص خودش رو نداره، اما برای یه گیمر PS5 یا PC این چیز مهمی نیست.
خلاصه که اگه دنبال یه SSD عالی برای PS5 یا PC هستی، Silicon Power XS70 رو بهت پیشنهاد میکنم.
۶. هارد SSD Crucial MX500
نقاط قوت
- سرعت بالا (تا ۶۰۰ مگابایت بر ثانیه)
- قیمت مناسب (بهترین قیمت در بین SSD های SATA 1 ترابایتی)
- ذخیره سازی عالی بازی
- بوت شدن سریع
- آینده ی روشن
- مقاوم و قابل اعتماد
- گارانتی ۵ ساله
نقاط ضعف
- سرعت محدود در مقایسه با SSD های PCIe
- ظرفیت محدود (حداکثر ۴ ترابایت)
- فرم فاکتور ۲.۵ اینچی
- مصرف برق کمی بیشتر
تو دنیای SSD ها، یه سری ها PCIe رو دوست دارن، یه سری ها هم SATA. MX500 هنوز بهترین SSD SATA تو بازاره و به راحتی میتونه با رقبای PCIe خودش رقابت کنه.
چرا MX500 ؟
- سرعت بالا: سرعتش تا ۶۰۰ مگابایت بر ثانیه میرسه که برای بازی، ذخیره سازی برنامه ها و بوت شدن ویندوز عالیه.
قیمت مناسب: بهترین قیمت رو بین SSD های SATA 1 ترابایتی داره. دنبال یه گزینه ی value for money هستی؟ MX500 انتخاب توئه! - ذخیره سازی عالی بازی: با سرعت بالا و قیمت مناسبش، بهترین گزینه برای ذخیره سازی بازی های Steam و Epic شماست. دیگه خبری از لودینگ های طولانی نیست!
- بوت شدن سریع: شاید به سرعت SSD های PCIe نباشه، ولی برای بوت شدن ویندوز و اجرای برنامه ها به اندازه ی کافی سریع هست.
- آینده ی روشن: ممکنه SSD های SATA کم کم جای خودشون رو به PCIe بدن، ولی MX500 نشون میده که این تکنولوژی هنوز هم میتونه عملکرد عالی رو با قیمتی مناسب ارائه بده.
MX500 انتخابی عالیه برای کسایی که دنبال یه SSD SATA با عملکرد بالا و قیمت مناسب هستن. برای بازی، ذخیره سازی برنامه ها و بوت شدن ویندوز عالیه.
نکته: قبل از خرید مطمئن شو که مادربردت پورت SATA داره.
۷. هارد SSD Teamgroup T-Force Z540
نقاط قوت
- سریع ترین SSD PCIe 5 موجود در بازار
- تا ۹۰ درصد سریعتر از نسل ۴
- گارانتی ۵ ساله
نقاط ضعف
- خیلی گرون
- گرمای زیادی تولید می کند
- در حال حاضر برای بازی ها هیچ فایده ای ندارد
- بیشتر افراد به این سرعت بالا نیاز ندارند
میدونم عجیبه، ولی الان اصلا بهتون SSD های PCIe 5.0 (یا همون Gen 5) رو پیشنهاد نمیکنم. خیلی گرونن، خیلی داغ میکنن و قدرتشون تو کامپیوترهای بازی امروزی هدر میره.
اما اگه اصرار دارین که یه دونه از این SSD ها بخرین، T-Force Z540 از بهترین گزینه است.
سرعتش تا ۱۲۴۰۰/۱۱۸۰۰ مگابایت بر ثانیه برای خوندن و نوشتن متوالیه (برای مدلهای ۲ و ۴ ترابایتی) که تقریباً ۷۰ تا ۹۰ درصد بیشتر از بهترین درایوهای Gen 4 هست. با این حال، تو بازیها تفاوت زیادی حس نمیکنید، چون هیچ بازیای با یه درایو Gen 4 معمولی هم کم نمیاره.
حداقل تا چند سال طول میکشه تا بتونید از یه SSD Gen 5 تو بازیها یا ویندوز استفاده کامل ببرید.
این درایوها فقط برای کسایی که خیلی سریع به اطلاعات احتیاج دارن (مثل ویرایش ویدیو ۸K) مناسبن و معمولا از چندتا درایو باهم (RAID) استفاده میکنن تا به سرعت مورد نظرشون برسن.
تنها مزیت Z540 قیمتش هست که برای مدل ۱ ترابایتی معقوله، ولی مدلهای با ظرفیت بالاتر خیلی گرونترن. با این حال، هنوز هم از یه SSD Gen 4 خوب گرونتره.
اگه ریسکش رو قبول میکنید و سیستمتون خنککننده خوبی داره (یا یه هیتسینک و فن جداگانه یا یه مادربرد با هیتسینک های M.2 خوب) Z540 میتونه یه انتخاب معقول باشه.
راهنمای تست و خرید SSD
چطور SSD ها رو تست کنیم؟
ما تو PC Gamer هر SSD جدیدی که به دستمون میرسه رو با یه سری تست مختلف بررسی میکنیم. این تست ها شامل یه ترکیبی از برنامه های مصنوعی و سناریوهای واقعی میشه.
سرعت عملیاتی متوالی: از ATTO SSD Benchmark برای تست با دیتای فشرده (بهترین حالت) و AS SSD برای دیتای غیر فشرده (واقعی تر) استفاده میکنیم.
سرعت عملیاتی تصادفی: AS SSD و یه ترکیبی از CrystalDiskMark 7.0 و Anvil Pro این تست رو انجام میدن.
عملکرد در دنیای واقعی
چقدر طول میکشه یه بازی ۳۰ گیگابایتی نصب بشه؟
تست PCMark10
تست بارگذاری مرحله Final Fantasy XIV: Shadowbringers
دمای عملکرد: بررسی میکنیم که درایو خیلی داغ و اذیت نشه. این مورد مخصوصا برای درایوهای پرسرعت مهمه.
سوالات متداول در مورد SSD
تفاوت SSD های SATA و NVMe PCIe چیه؟
سرعت NVMe PCIe خیلی بیشتر از SATA هست و قیمت هاشون هم به هم نزدیک شده. یه درایو NVMe PCIe 1 ترابایتی فقط ۲۴ دلار بیشتر از یه درایو SATA 1 ترابایتیه، در حالی که چهار برابر سریعتره.
میشه یه SSD NVMe رو روی مادربرد نصب کرد؟
بله، اکثر مادربردهای جدید یه اسلات M.2 برای این کار دارن. قبل از خرید SSD چک کنید که مادربردتون از بوت شدن از روی درایو NVMe پشتیبانی میکنه یا نه.
میشه یه SSD PCIe 4.0 رو توی یه اسلات ۳.۰ گذاشت؟
بله، میشه. ولی سرعت درایو به نسل رابط مادربرد محدود میشه.
چه نسل PCIe ای رو باید انتخاب کنم؟
فعلا PCIe 4.0 بهترین گزینه هست چون سرعت بالا و قیمت مناسبی داره.
چه قدر حافظه SSD باید بخرم؟
هر چی بیشتر پول بدید، حافظه بیشتر میگیرید! یه SSD 512 گیگابایتی برای سیستم عامل و چند تا بازی معمولی کافیه، ولی یه SSD 1 ترابایتی یه انتخاب بهتر و آینده نگرانه تره. اگه هم که دنبال بهترین ها هستید، یه SSD 2 ترابایتی یا بیشتر بگیرید.
هر سوال یا پیشنهادی داشتید میتونید تو بخش کامنتا با ما به اشتراک بزارید.