استارشیپ اسپیس ایکس میتونه به این استارت آپ کمک کنه تا انرژی رو از فضا به زمین بیاره
یه استارت آپ به اسم ویرتوس سولیس که تو میشیگان تاسیس شده میگه که استارشیپ اسپیس ایکس می تونه یه بازی عوض کن تو تولید انرژی خورشیدی از فضا باشه. این استارت آپ میگه که با استفاده از استارشیپ میشه نیروگاه های مداری ساخت که نه تنها خیلی ارزون تر از نیروگاه های زمینی هستن، بلکه از خیلی از روش های دیگه تولید برق هم ارزون ترن.
ویرتوس سولیس رو یه مهندس سابق موشک اسپیس ایکس به اسم جان باکنل تاسیس کرده. باکنل تو یه کنفرانس بین المللی در مورد انرژی از فضا که تو لندن برگزار شده بود، از ایده خودش برای پرتو خورشیدی از فضا رونمایی کرد.
باکنل میگه که “برای اینکه انرژی خورشیدی از فضا کار کنه، باید بتونیم با یه وسیله سنگین پرتابش کنیم، انرژی رو به صورت بی سیم منتقل کنیم و از نظر اقتصادی هم به صرفه باشه.” با ظهور موشک های قابل استفاده مجدد مثل موشک های اسپیس ایکس، هزینه پرتاب به فضا خیلی کم شده. اسپیس ایکس الان برای هر کیلوگرم بار کمتر از ۳۰۰۰ دلار میگیره، ولی بازم برای تولید انرژی خورشیدی از فضا خیلی گرونه.
باکنل میگه که وقتی استارشیپ کامل بشه، هزینه پرتاب به مدار زمین به زیر ۱۰ دلار برای هر کیلوگرم میرسه. با این حساب، انرژی خورشیدی از فضا از نیروگاه های هسته ای و زغال سنگی هم ارزون تر میشه.
ویرتوس سولیس می خواد آرایه های فتوولتائیک غول پیکر بسازه که تو مدار زمین قرار میگیرن. این آرایه ها از ماژول های ۵.۳ فوتی ساخته میشن و توسط ربات ها تو فضا مونتاژ میشن. صدها تا از این ماژول ها با یه استارشیپ به مدار مولنیا فرستاده میشن.
این مدار یه مدار بیضویه که نزدیک ترین نقطه اش به زمین ۸۰۰ کیلومتر و دورترین نقطه اش ۳۵۰۰۰ کیلومتره. یه ماهواره تو این مدار ۱۲ ساعت طول میکشه تا یه دور زمین بچرخه، ولی به خاطر شکل مدارش، بیشتر از ۱۱ ساعت تو دورترین نقطه اش میمونه و میتونه تقریبا یه نیم کره کامل رو ببینه.
باکنل میگه که دو تا از این آرایه ها میتونن برق ثابتی رو برای یه منطقه فراهم کنن. ۱۶ تا از این آرایه ها میتونن کل زمین رو پوشش بدن و انرژی رو به صورت امواج مایکروویو به آنتن های دریافت کننده غول پیکر روی زمین بفرستن.
ویرتوس سولیس الان داره رو روی یه پروژه کار میکنه که یه ماهواره نمایشی رو تو سال ۲۰۲۷ به فضا پرتاب میکنه. این ماهواره قراره مونتاژ صفحات خورشیدی تو فضا رو آزمایش کنه و بیشتر از ۱ کیلووات برق به زمین بفرسته. این استارت آپ امیدواره که تا سال ۲۰۳۰ بتونه یه نیروگاه خورشیدی تجاری تو فضا بسازه.
__ تکنودات مرجع اخبار تکنولوژی __