چیپست مودم T800 مدیاتک به همراه چند تراشه دیگر معرفی شد
شرکت مدیاتک در یک هفته اخیر تبدیل به تیتر اول رسانه های تکنولوژی شده و پیشرفت هایی که این شرکت توانسته تا به امروز به دست بیاورد نیز یکی دیگر از عوامل موفقیت این شرکت محسوب میشود. مدیاتک امروز از چند تراشه جدید رونمایی کرد که کارایی های مختلفی دارند. مهم ترین محصول معرفی شده توسط این شرکت، چیپست مودم T800 است که قابلیت پشتیبانی از ۵G تا سرعت ۷.۹ گیگابیت بر ثانیه را دارد.
حضور مدیاتک در این بازار، یک خط و نشان جدی برای کوالکام و سامسونگ محسوب میشود که در این بازار جزو قدرتمندترین برند ها هستند. اما مدیاتک با ارائه یک تراشه با کیفیت و قدرتمند توانسته آنها را به یک چالش بزرگ دعوت کند. علاوه بر این تراشه، شاهد معرفی چند تراشه برای تلویزیون های ۴K و همچنین کروم بوک هستیم که تنوع بالای تراشه های این شرکت را نشان میدهد.
چیپست مودم T800 مدیاتک
مودم T800 مدیاتک نسخه بهبود یافته T700 است که سال گذشته توسط مدیاتک معرفی شد. این تراشه قابلیت ارائه پهنای باند ۶ گیگاهرتز را ارائه دهد. علاوه بر آن از شبکه های StandAlone (SA) و Non-StandAlone (NSA) پشتیبانی میکند. تنظیمات دوگانه این تراشه از دیگر ویژگی های آن است که به صورت همزمان انجام میگیرد.
مودم جدید مدیاتک قابلیت پشتیبانی از سرعت دانلود تا ۷.۹ گیگابیت بر ثانیه و همچنین سرعت آپلود تا ۴.۲ گیگابیت در ثانیه را ارائه دهد. این مودم از مشخصات ۴GPP Release-16 برای ۵ با استاندارد ۴CC پشتیبانی میکند که قابلیت بسیار ویژه برای آن محسوب میشود.
این مودم با کیفیت از فرآیند ۴ نانومتری ساخته شده و کیفیت تولید بالایی دارد. علاوه بر آن به طور پیشفرض از طریق PCIe و USB استفاده میکند. همچنین به روش های دیگر قابلیت اتصال به دیگر دستگاه ها را دارد.
تراشه Kompanio T520 و T528
این دو تراشه برای کروم بوک ها طراحی شدند و تقریبا کارایی یکسان ارائه میدهند. با این تفاوت که نسخه T528 قابلیت استفاده با سرعت بالا در ساعت های زیاد دارد. این دو تراشه از لحاظ برچسب قیمتی نسبت به تراشه Kompanio 1380 ارزش خرید بالایی دارند و اکثر شرکت ها میتوانند از این دو تراشه استفاده کنند.
تراشه های جدید مدیاتک برای کروم بوک، از سخت افزار قدیمی تر نسبت به Kompanio 1380 استفاده میکنند. این تراشه ها دارای CPU هشت هستهای دارای دو هسته Cortex-A76 – با فرکانس ۲.۰ گیگاهرتز و ۲.۲ گیگاهرتز برای نسخه T528 هستند. همچنین شش هسته A55 روی این تراشه استفاده شده است.
قابلیت پشتیبانی از حافظه رم از نوع LPDDR4X تا سرعت ۳۷۳۳ مگابیت بر ثانیه و حافظه eMMC 5.1 بر روی این دو تراشه قرار داده شده است. علاوه بر آن قابلیت پشتیبانی از Wi-Fi 6 دارند. روی این پردازنده ها یک تراشه گرافیکی GPU Mali-G52 MC2 2EE به همراه یک موتور چند رسانهای استفاده شده است که قابلیت رمزگشایی ویدیوهای VP9 و H.265 دارد.
پشتیبانی از دوربین ۳۲ مگاپیکسل به همراه استاندارد HiFi-5 DSP به عنوان کارت صوتی روی این تراشه ها تنظیم شده است. نمایشگر هایی که توسط این پردازنده ها پشتیبانی میشود، میتوان به صفحه نمایش های فول اچ دی پلاس با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۵۲۰ پیکسل اشاره کرد که قابلیت ارائه نرخ نوسازی ۶۰ هرتز را دارد. همچنین انتظار داریم در نیمه اول سال ۲۰۲۳ شاهد عرضه کروم بوک های جدید مبتنی بر تراشه های T520 و T528 مدیاتک باشیم.
تراشه Pentonic 1000
تراشه مورد نظر برای تلویزیون های پرچمدار با قابلیت ۴K و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز طراحی شده است. پشتیبانی از گواهی Dolby Vision IQ و پردازش چند کانل مجزا توسط Dolby Vision روی این تراشه قرار داده شده است. این تراشه قابلیت پخش ۸ کانال به صورت همزمان را دارد. در حال بازی، قابلیت پشتیبانی از رزولوشن ۴K با نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز و حالت کم تاخیر خودکار وجود دارد.
برای بخش صوتی و تصویری این تراشه از کدک های H.266 و VVC پشتیبانی میشود. همچنین استاندارد Dolby Atmos برای بخش تصویر و گواهی Dolby Vision برای بخش صوتی در نظر گرفته شده است که عملکرد بسیار هوشمندانه و قابل توجهی از خود به نمایش میگذارد. همچنین انتظار میرود اولین تلویزیون مجهز به این تراشه در سه ماهه اول سال ۲۰۲۳ رونمایی شود.
__ تکنودات مرجع اخبار تکنولوژی __