مقایسه لپتاپ لنوو IdeaPad 3 با ایسوس VivoBook E510MA : میانرده های کاربردی
بازار لپتاپ ها به قدری شلوغ و پر تعدد است که انتخاب میان آنها واقعا دشوار و کار سختی محسوب میشود. هر کدام از لپتاپ های موجود در بازار دارای یک کاربرد منحصر به فرد هستند. ما تصمیم گرفتیم در این مقاله یک مقایسه از لپتاپ های میانرده بازار که دارای برچسب قیمتی مقرون به صرفه و همچنین قابل دسترسی هستند را مورد مقایسه قرار دهیم.
لپتاپ لنوو IdeaPad 3 و ایسوس VivoBook E510MA دو دستگاه کاربردی و مفید هستند که در بازار ایران به خوبی یافت میشوند و دارای برچسب قیمتی بسیار مناسب هستند. این دو لپتاپ، علاوه بر موجودیت در بازار، دارای کاربرد خانگی و متوسط هستند که برای دانشجویان و افرادی که کار های سبک میکنند بسیار ایدهآل خواهد بود.
در این مقایسه معیار های مختلفی را مورد تحلیل قرار خواهیم داد و مهم ترین آنها، برچسب قیمتی، مشخصات سخت افزاری و کاربرد است که اکثر افرادی که در حال تهیه یک لپتاپ هستند، بیشتر با آنها سر و کار دارند. پس با تکنودات همراه باشید که یک مقایسه جذاب از دو محصول با کیفیت و مقرون به صرفه را داشته باشیم.
طراحی
قطعا اولین معیاری که یک کاربرد هنگام خرید لپتاپ باید به آن توجه کند، متریال و طراحی کلی دستگاه است که تاثیر زیادی روی عملکرد آن دارد. خوشبختانه، لپتاپ های نسل جدید دارای وزن سبک و همچنین طراحی زیبا هستند. هر دو این دستگاه ها نیز دارای وزن نسبتا سبک هستند که حمل آنها را آسان میکند.
لپتاپ ایسوس VivoBook E510MA دارای وزن ۱.۵۷ کیلوگرم است که دارای ابعاد ۳۶۰.۲x۲۳۶.۴x۱۸.۱ میلیمتر استفاده میکند. باریک بودن و حاشیه کم نمایشگر از جمله ویژگی های ظاهری این دستگاه به شمار میرود. لپتاپ مورد نظر در رنگبندی های مشکی و نقرهای در بازار موجود است. همچنین وجود کیبورد جزیرهای از دیگر ویژگی های مهم ظاهری این دستگاه محسوب میشود.
در مقابل، نماینده لنوو دارای وزن ۱.۶۵ کیلوگرم است که از ابعاد ۳۵۹x۲۳۶x۲۰ میلیمتر پشتیبانی میکند. این دستگاه نسبت به نماینده ایسوس از ضخامت کمتری برخوردار است و با همان حاشیه های نمایشگر ارائه شده است. متاسفانه کیبورد این دستگاه از کیفیت خوبی برخوردار نیست و اگر فعالیتتان بیشتر با تایپ کردن خواهد بود، پیشنهاد میشود از یک کیبورد مجزا استفاده کنید. این لپتاپ هم در رنگ های خاکستری و سرمهای عرضه شده است.
سخت افزار
مهم ترین بخشی که افراد زیادی هنگام خرید لپتاپ به آن دقت میکنند، سخت افزار است. بخش سخت افزار لپتاپ به چند دسته تقسیم میشود که نسبت به کارکرد هر کاربر متفاوت است. مثلا بعضی از کاربران کار های گرافیکی انجام میدهند که نیازمند کارت گرافیک قدرتمند است، برخی افراد نیز بیشتر به دنبال بازی کردند هستند که نیازمند هم گرافیک و هم پردازنده قدرتمند است.
نماینده ایسوس دارای پردازنده اینتل Celeron N4020 است که از پردازنده گرافیکی مجزا UHD Graphics 600 پشتیبانی میکند. محدوده سرعت پردازنده این تراشه حدود ۲.۵ تا ۲.۸ گیگاهرتز است که دارای ۴ مگابایت حافظه کش است. در کنار آن، یک حافظه رم ۴ گیگابایت از نوع DDR4 به همراه حافظه داخلی ۵۱۲ گیگابایت SSD قرار داده شده است.
این لپتاپ همچنین دارای صفحه نمایش ۱۵.۶ اینچ HD با وضوح ۷۶۸ در ۱۳۶۶ پیکسل است که از نرخ نوسازی ۶۰ هرتز و حداکثر روشنایی ۲۲۰ نیت پشتیبانی میکند. از مزیت های نمایشگر این دستگاه میتوان به مات بودن ساختار آن اشاره کرد که هنگام کار در شرایط نوری زیاد، چشم کاربر را اذیت نمیکند. اسپیکر SonicMaster به همراه میکروفون داخلی از دیگر ویژگی های ایسوس VivoBook E510MA به شمار میرود. باتری لیتیوم پلیمری ۳ سلولی با عمر باتری ۴۲ وات ساعتی روی این دستگاه قرار گرفته است.
لپتاپ لنوو IdeaPad 3 نیز دارای پردازنده اینتل Core i3 115G4 است که دارای محدود سرعت پردازنده ۲.۸ گیگاهرتز و بیشتر به همراه فرکانس پردازنده ۳.۰ مگاهرتز است. حافظه کش ۶ مگابایت نیز برای پردازنده این دستگاه در نظر گرفته شده است. حافظه رم ۴ گیگابایت DDR4 به همراه یک ترابایت حافظه داخلی روی این لپتاپ قرار گرفته است. پردازنده گرافیکی اینتل Integrated نیز روی دستگاه استفاده شده است که ترکیب خوبی با تراشه اینتل Core i3 به وجود میآورد.
صفحه نمایش این دستگاه دارای اندازه ۱۵.۶ اینچ فول اچدی با وضوح ۱۰۸۰ در ۱۹۲۰ پیکسل است. اسپیکر های استریو از دیگر ویژگی های کاربردی و بسیار مفید نمایشگر این لپتاپ به شمار میرود که برتری نسبی نسبت به نماینده ایسوس دارد. یک باتری لیتیوم پلیمری با عمر باتری ۳۸ وات ساعتی نیز روی این دستگاه استفاده شده است که کارکرد خوبی در طول روز دارد و اگر استفاده متوسط داشته باشید، با دو بار شارژ در روز نیاز شما را برآورده میکند.
پورت ها
یکی دیگر از بخش هایی که کاربران زیادی روی آن تاکید دارند، پورت و درگاه های یک لپتاپ است که ثاتیر زیادی روی عملکرد آنها دارد. لنوو از درگاه های کمتری در این نسخه استفاده کرده است. یک پورت USB 3.2 و یک پورت USB-C روی این دستگاه قرار گرفته است که برای چنین دستگاهی بسیار کم است. همچنین یک درگاه HDMI روی این لپتاپ قرار گرفته است.
اما ایسوس از این قاعده را عوض کرده و شاهد استفاده از یک پورت اضافه با استاندارد USB 2.0 هستیم. همچنین وجود شیار کارت حافظه برای انتقال اطلاعات از دیگر ویژگی های پورت و اتصالی این لپتاپ به شمار میرود. هر دو دستگاه ها فاقد درایو نوری هستند و انتقال داده از طریق پورت های USB انجام خواهد گرفت.
جمع بندی مقایسه لپتاپ لنوو IdeaPad 3 با ایسوس VivoBook E510MA
با توجه به اعداد و ارقام ذکر شده، نماینده لنوو در بخش های سخت افزاری و قدرت پردازش، عملکرد بهتری به نمایش میگذارد. اما در بخش پورت ها این نماینده ایسوس است که برتری زیادی نسبت به لپتاپ لنوو دارد. همچنین اگر لپتاپی برای گیم میخواهید، دستگاه لنوو IdeaPad 3 گزینه خوبی برای شما خواهد بود. اگر شرایط نوری زیاد کار میکنید، نمایشگر ایسوس VivoBook E510MA، عملکرد بهینه تری ارائه خواهد شد.
__ تکنودات مرجع اخبار تکنولوژی __
با سلام و عرض ادب
ضمن خسته نباشید خدمت تیم محترم تکنودات
لطفا اگه تونستید درباره لپ تاپ HP ویکتوس یه بررسی یه نقدی چیزی بزارید
باتشکر از تیم خوبتون مخصوصا آقا وحید