MDR-MV1 جدیدترین هدفون استودیویی میکس و مانیتورینگ سونی است و میتوان آن را جایگزین مدل افسانهای MDR-7506 دانست که بیش از ۳۲ سال از عمرش میگذرد و هنوز هم پر فروش است. برخلاف هدفونهای قبلی سونی که برای استفاده در استودیو طراحی شده بودند، MV1 هدفونهایی برای همهی کاربران هستند. در این مقاله به بررسی هدفونهای سونی MDR-MV1 میپردازیم.
طراحی
MV1 طراحی نسبتاً استانداردی دارد و در رنگ مشکی ارائه شده است. گوشیهای فلزی آن سراسر مشبک هستند. از سوی دیگر قالب پلاستیکی به هدبند متصل شده که با مکانیزم کشویی ساده تنظیم میشود. هدبند طراحی شده در این محصول دارای متریال چرم بوده و در قسمت بالا با دوخت دور لبه همراه است. از سوی دیگر قسمت زیرین دارای لایههای فومی نرم بوده که بیشتر در وسط هدبند متمرکز شده است.
گوشیها دارای پدهای فومی عظیم با بافتی نرم مانند مخمل هستند. عمق گوشیها قبل از تماس گوشها با توری پارچهای در داخل ۲ سانتیمتر و قبل از تماس با قسمت پلاستیک سخت ۰.۵ سانتیمتر است. به طور پیش فرض، MV1 با یک کابل ۲.۵ متری و یک کانکتور ۳.۵ میلی متری در یک طرف و یک کانکتور ۶.۳ میلی متری در طرف دیگر ارائه میشود. همچنین یک آداپتور دریافت میکنید که فیش ۶.۳ میلی متری را به ۳.۵ میلی متر تبدیل میکند. شایان ذکر است که کیفیت کابل آن عالی است و کیفیت فلز در انتهای کانکتور در هر دو طرف فوق العاده است.
کیفیت ساخت کلی این هدفون خوب است و برای استفاده طولانی بسیار راحت خواهد بود. در واقع اگر ساعتها از آن استفاده کنید، احساس ناراحتی یا خستگی نخواهید کرد. در نهایت MV1 که برای استفاده استودیویی در نظر گرفته شده است و لوازم جانبی زیادی در جعبه ندارد. جعبهی آن هم بسیار ساده است و داخل آن کابل و آداپتور به همراه هدفون قرار دارد.
کارایی و عملکرد
اول از همه، صدا نسبتا دارای بیس است. MV1 افزایش بیس نسبتاً وسیعی در فرکانسهای متوسط و بالا دارد. به طور کلی انرژی بیس چندانی وجود ندارد، بنابراین صدای ضربه عمیقتری همراه با سر و صدا وجود نداشته و اگر به سادگی به موسیقی گوش دهید، احساس رضایت نخواهید کرد. از سوی دیگر اگر در حال مانیتورینگ هستید، ممکن است تعجب کنید که چرا صدای میانی بیس زیاد است و شاید در حین میکس به نحوی به مشکل برخورد کنید.
به طور کلی صدا در هدفون MV1 کمی کسلکننده بوده و عمق و گرمای زیادی ندارد. از سوی دیگر تریبل بالایی در این هدفون ارائه شده است در نتیجه عملکرد تریبل با گسترش و بازتولید خوب، مطمئن و راضی کننده خواهد بود. به طور کلی تمرکز بیشتری روی تریبل بالا شده و نمیتوان علت این تنظیمات سونی را کشف کرد. از سوی دیگر نامگذاری این هدفون به عنوان “هدفونی برای میکس و مسترینگ” بسیار عجیب است زیرا این هدفون برای استفاده در محیط استودیو چندان مناسب نخواهد بود.
جدا از بحث عملکرد استدیویی این هدفون، در استفاده روزمره و عادی کارایی و عملکرد بسیار خوبی دارد و برای گوش دادن به موسیقی یا پادکست انتخاب خوبی است. از سوی دیگر بهترین عملکرد هدفون MV1 سونی در زمان بازی بود زیرا صدای بازی راب بسیار دقیق و متعادل ارائه میدهد و تجربهی بازی را چندین برابر بهبود خواهد بخشید.
سخن پایانی
در همین قسمت باید اشاره کنیم که هدفونهای استودیویی بهتری در بازار وجود دارند که کارایی و عملکرد بهترین در مقایسه با هدفون MV1 سونی ارائه میدهند. برای مثال هدفونهای Beyerdynamic در این زمینه بهترین بودهاند و مدلهای DT 770 Pro و DT 990 Pro برای میکس و مستر بهترین گزینههای بازار هستند. از سوی دیگر برای گوش دادن به موسیقی، HiFiMan Sundara، صدای بهتری را ارائه میدهد. در نهایت اگر بودجه کمی دارید، HE400se یک گزینه عالی است. برای بازی نیز هدفون Sennheiser x Drop PC38X یک گزینه عالی برای گیمرها خواهد بود. در واقع تمامی مدلهای ذکر شده، از هدفون MV1 سونی ارزانتر هستند و عین حال کارایی و عملکرد بالاتری را در اختیار کاربران خود قرار میدهند.
هدفون سونی MDR-MV1 با قیمت ۴۰۰ دلار، یک جفت هدفون گران قیمت است. طبق تبلیغات سونی این هدفون برای میکس و مستر طراحی شده اما عملکرد و تنظیمات آن برای میکس و مستر مناسب نیستند وو بهتر است برای استفاده روزمره و عادی به سراغ این هدفونها بروید. از این هدفونها حتی برای بازی نیز میتوانید استفاده و بهترین عملکرد آن در حوزهی بازی خواهد بود. در نهایت با این مبلغ میتوانید گزینههای بهتری خریداری که ارزش خرید بالاتری را دارند.